İran’da iki çocuk annesi 31 yaşındaki Arezoo Badri, örtünme kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle polis tarafından vurulduktan sonra belden aşağısı felç kaldı.
Badri’nin felç kalmasından haberi olan bir kaynak BBC’ye verdiği demeçte, “Belden aşağısı felç kaldı ve doktorlar ömür boyu felçli kalıp kalmayacağını belirlemenin aylar süreceğini söyledi” dedi.
Arezoo Badri, 22 Temmuz’da İran’ın kuzeyindeki Nur kentinde kız kardeşi ile birlikte aracına doğru ilerlerken polis tarafından durduruldu. İran basınında yer alan haberlerde polisin Badri’ye dur dediği fakat Badri’nin dur emrine uymadığı ve bu yüzden ateş açtığı belirtildi.
Polisin ateş açması, İran polisinin zorunlu örtünme kurallarına karşı çıkanların üzerine gidileceği duyurusunu yapmasından günler sonra yaşandı.
İran’da polis, artık, başlarını örtmeyen kadın sürücülerin tespit edebilecek ve başörtüsü olmayan kadın yolcuları taşıyan araçlara el koyabilecek.
BBC’ye konuşan kaynak, polisin önce arabanın lastiğine daha sonra şoföre doğru ateş açtığını söyledi. Merminin Badri’nin akciğerine isabet ettiği ve omuriliğine büyük hasar verdiği kaydedildi.
Vurulmasının ardından Badri, Nur kentinde bir hastaneye kaldırıldı, daha sonra ameliyat için Sari’ye götürüldü. Bir hafta sonra ise Tahran’a sevk edildi. Badri’nin vücudundaki mermi 10 gün sonra çıkarıldı.
Hastanede yatan Badri’nin ailesinin kısa bir süre kendisini ziyaret etmesine izin veriliyor, girmeden önce de telefonlarına el konuluyor.
Kaynak: BBC
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.