CHP MYK’sında Tüzük Kurultayı hazırlığı: Partide dönem sınırı gelecek

CHP MYK’sında eylül ayının ilk haftasında yapılacak Tüzük Kurultayı’na ilişkin hazırlıklar değerlendirildi. Partide dönem sınırıyla ilgili üç dönem ve dört dönem önerilerinin geldiğini söyleyen CHP’li kaynaklar, bu sınırın uygulanması konusunda fikir birliği olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Özgür Özel başkanlığında toplanan ve yaklaşık beş saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündeminde orman yangınları, asgari ücret, emekli aylığı, yaklaşan Tüzük Kurultayı, düzenlenecek mitingler, tutuklu milletvekili Can Atalay’ın durumu, maymun çiçeği virüsü, Özel’in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesinde Abbas’ın Filistin daveti ve Dilruba K.’nın sokak röportajında kullandığı ifadeler sebebiyle tutuklanması değerlendirildi.

Örgütten, aday belirlemede önseçim ve dönem sınırına sıkça talep

MYK’da, Tüzük Komisyonu’nun geçtiğimiz cuma günü (16 Ağustos) düzenlenen toplantısı, çalışmaların geldiği aşama ve bundan sonra yapılacaklar konusunda bilgi verildi. Aday belirlemede önseçim ve dönem sınırı konusunda örgütten sıkça talep geldiğini belirten kurmaylar, bu iki başlıkta değişiklikler olacağını kaydetti.

Dönem sınırı gelecek

Kurmaylar, önseçimin kesinlikle uygulanacağını söyledi. Birden fazla seçim bölgesi olan kentlerde önseçimin kazanmayı sağlayan sonucu vermeyebildiğini aktaran kurmaylar, bu yüzden saha araştırması, eğilim yoklaması, örgüt görüşü, anket çalışması gibi metotların kullanılması ve karma yöntemlerin uygulanması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li kaynaklar, dönem sınırıyla ilgili üç dönem ve dört dönem önerilerinin geldiğini söyleyerek bu sınırın uygulanması konusunda bir fikir birliği olduğunu kaydetti. 

Kaynaklar, kurultay delegelerinin parti politikalarını belirleyebilecek bir sistem hazırlığı yaptıklarını belirterek, Tüzük Kurultayı’nın olacağı salonda masalar kurulacağını, her masada alanında uzman delegelerin bulunacağını ve tüzükteki ilgili maddelerin tartışılacağını kaydetti. 

CHP kurmayları, Tüzük Değişikliği Kurultayı’nın salt kurultay olmadığına değinerek, CHP tarihinde daha önce yapılmamış kapsamda bir çalışma yapacaklarını belirtti. Kurmaylar, sadece tüzük üzerinde değişikliklerin değil, CHP’yi iktidara taşıyacak parti programının da tartışılacağı ve usulünün belirleneceğini, bir program çalışma komisyonu kurulacağını söyledi.

Gaziantep’te fıstık, Niğde’de patates mitingi

CHP kaynakları, partinin bu yılın başından beri yaptığı tematik mitinglerin devam etmesi konusunda tabandan talep geldiğini belirterek mitinglerin halkı memnun ettiğini söyledi. Kurmaylar, yurttaşların örgütlenerek eylem yapmaya başladığına dikkat çekti. 

Gaziantep’te bu hafta sonu düzenlenecek fıstık mitinginin ardından Niğde’de patates mitingi yapılmasının planlandığını bildiren CHP’li kaynaklar, iktidarla müzakereyle sonuç alınamayan her konuda sahaya ineceklerini kaydetti.

CHP yönetimi, Dilruba K.’yı ziyaret edecek

CHP yönetimi, MYK’da alınan karar doğrultusunda sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K.’yı ziyaret edecek. İlk günden itibaren CHP hukukçularının süreci takip ettiğini ve Dilruba K.’yı ziyaret ettiğini belirten kurmaylar, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’nın da yakın zamanda bir ziyarette bulunacağını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.