İzleyin – Tayland’da milletvekili gazeteciye tokat attı

Tayland’da Palang Pracharath Partisi (PPRP) lideri Prawit Wongsuwan’ın kendisine yeni başbakanla ilgili soru soran gazeteciye vurmasının yankıları sürüyor. Parlamento, muhabiri darp eden siyasetçi hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Tayland Parlamentosu, geçtiğimiz hafta gazeteciyi darp eden kıdemli siyasetçi ve eski ordu komutanı Prawit Wongsuwan hakkında resmen soruşturma açılmasını talep etti. Palang Pracharath Partisi (PPRP) lideri Wongsuwon, kendisine yeni başbakan ile ilgili soru soran muhabirin kafasına vurmuştu.

Parti sözcüsü, Wongsuwan’ın gazeteciyi “iyi tanıdığını” ve “kendisine takıldığını” söyledi. Wongsuwan’ın gazeteciden özür dilediği de belirtildi.

Tayland Yayın Gazetecileri Derneği ve Tayland Haber Yayın Konseyi, Prawit’in eyleminin milletvekilinin etik kurallarını ihlal edip etmediğinin araştırılması için meclis başkanına bir mektup gönderdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.