AB’nin deprem bölgesine gönderdiği fonlardan Diyarbakır ile Ergani ve Silvan ilçelerindeki altı proje için 74 milyon euro ayrıldı.
İller Bankası Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın planlamasına göre Avrupa Birliği’nin (AB) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle bölgeye gönderdiği fonların illere göre dağılımı ve hangi projelerde kullanılacağı belirlendi.
CEGA MEDYA’nın haberine göre AB’den deprem bölgesi için gönderilen fonlardan Diyarbakır ve ilçeleri için 74 milyon euro ayrılırdı.
Diyarbakır merkez, Silvan ve Ergani ilçelerindeki altyapı sistemlerinde kullanılacak fon için, önce proje hazırlanması, ardından ihale yapılması planlanıyor.
74 milyon euronun kullanılacağı projeler
Diyarbakır’a ayrılan 74 milyon euro, Ergani İçme Suyu Şebekesi, Ergani Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi, Silvan Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi, Ergani Atık Su Arıtma Tesisi, Silvan Atık Su Aratma Tesisi ile Diyarbakır merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. kademe yapımı projelerinde kullanılması kararlaştırıldı.