Dilruba Kayserilioğlu, Özgür Özel ile birlikte 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katıldı

93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve gece yarısı tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında yer aldı. Özel konuşmasında iktidara iki yıl ömür biçti.

Bir sokak röportajında Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin sözlerine nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün gece (29 Ağustos) saat 21.00 sıralarında tahliye oldu.

Kayserilioğlu bugün (30 Ağustos) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile beraber 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış törenine katıldı.

Özel, iktidara iki yıl ömür biçti

Özel, açılıştaki konuşmasında İzmir’e ilişkin önemli mesajlar verirken üstü kapalı olarak erken seçimi işaret ederek mevcut iktidara iki yıl ömür biçti.

İzmir’in partideki değişimi en çok destekleyen il olduğunu hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“CHP’de yaşanacak bir değişimin Türkiye’ye iyi geleceğine inanan ilk şehir oldu İzmir. Yüzde 93 oranında bir değişimi genç kadroları, daha çok kadının daha çok siyasette olmasını ve yeni bir başlangıcı destekliyorlardı.  O süreçte sesimiz en iyi İzmir’in duyduğunu ve İzmir’i duymanın, İzmir’in dediklerini yapmanın da ne kadar doğru olduğunu bizzat deneyimledim. Süreç bizi, tarihi bir değişime getirdi.”

“CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor”

Fikir hürriyeti üzerinden Dilruba Kayserioğlu ve Suavi’nin yaşadıklarını da hatırlatan Özel, mazlumların yanında olduklarını bir kez daha tekrarlayarak şunları söyledi:

“Ben yerel seçimlerde sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. Bugün burada olmak kıymetli. Ben bugün burada bizimle olan birini anmak istiyorum. İzmir zaman zaman haklı tepki gösteren, hak ettiğini almadığında sözünü esirgemeyenlerin kenti. İzmir’de bir kardeşimiz bir mikrofona birkaç şey söyledi. Biz dün onu cezaevinde ziyaret ettik. Ben çok emin bir şekilde şunu yaptım. Cezaevine gidip de kapının önüne çıkıp da şunu da yapacağız, onu da yapacağız demek yerine ‘Haksızlığa itiraz etmek önemli bir melesidir. Bir de cezaevinde bir davet yaparsanız o davet kısa sürede karşılığını bulur. ‘Dilruba, sen buradan çıkacaksın. Ben kapının önünde bir konuşma yapacağım. Seni de davet edeceğim.’ Sen buradan çıkıp partimizin kuruluş yıldönümü kutlamalarında bizimle olacaksın’ dedim. Dilruba’ya koruma memurlarının yanında dedim ki ‘burada racondur. Ziyarete gelen iade-i ziyarete gitmen lazım’ dedim ‘İnşallah Özgür Bey’ dedi. Kendisi 24 saat olmadan iade-i ziyarete geldi. İyi ki varsın Dilruba. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor.”

“Bir sene bilemedin iki sene daha…”

Özel konuşmasında yine “erken seçime sinyali verdi, “‘Bugün Dumlupınar’da sizi konuşturmayacağız’ dediler. Sanıyorlar ki orada bir kavga olacak, kutuplaşmadan yıllardır ekmek yiyenler yararlanacak. Dumlupınar’a gittik şehitliğe de gittik, anıtlığa da gittik meydanda 3-5 bin kişiye de konuştuk. Ama dedik ki o oyuna alet olmayacağız. O oyuna alet olmayacağız. Bugün bizi konuşturmuyorlar mı… Neymiş yürütmede değilmişiz. Biz üçüncü sırasındayız. ‘Sen oturup dinleyeceksin benim bakanım konuşacak’ dediler. ‘Hadi konuşsun’ dedim. Bir sene bilemedin iki sene daha konuşsun. Cumhurbaşkanı bir CHP’li cumhurbaşkanı olacak. İlla bakan konuşacaksa CHP’li bir bakan ya da Türkiye ittifakının bakanı konuşacak. Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Ne oldu?

“Tüylü Mikrofon” isimli YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili konuşan Dilruba Kayserilioğlu sözleri nedeniyle tutuklandı.

Kayserilioğlu, 12 Ağustos Pazartesi günü saat sabah 10.00’da gözaltına alındı. İzmir Adliyesi’ne sevk edilen Kayserilioğlu, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Kayserilioğlu, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklandı. Kayserilioğlu, Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 20 Ağustos’ta tahliye edilen Kayserilioğlu, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan dolayı cezaevinden çıkamadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nu dün (29 Ağustos) ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Özel, Kayserilioğlu’nun tutukluluğunun hukuksuz olduğunu söyledi. Özel, şöyle devam etti:

“Düşüncesi ne olursa olsun şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasaldır.”

Özel, Kayserilioğlu’nun 3 Eylül’deki duruşmada serbest kalacağını ümit ettiklerini söyledi. Özel, Kayserilioğlu’nu 9 Eylül’de CHP’nin kuruluş yıldönümü törenlerine davet ettiğini de söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.