2024 İspanya Bisiklet Turu’nun 19. etabını Red Bull-Bora-Hansgrohe takımından 34 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic kazandı. Roglic genel klasmanda da ilk sıraya yükseldi.
2024 İspanya Bisiklet Turu’nun Logrono-Alto de Moncalvillo arasında koşulan 19. etabını Red Bull-Bora-Hansgrohe takımından 34 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic kazandı. Üçüncü etap galibiyetini elde eden Roglic, genel klasmanda da ilk sıraya yükseldi. Roglic’in ardından Groupama-FDJ’den Fransız David Gaudu 46 saniye farkla üçüncü oldu. Lidl-Trek’ten Danimarkalı Mattias Skjelmose ise üçüncü oldu. Decathlon AG2R La Mondiale’den Avustralyalı Ben O’Connor etabı 11. sırada tamamladı ve genel klasmanda ikinci sıraya geriledi.
😬 It was only a matter of time. Relive the LAST KM thanks to @CarrefourES!
Era solo cuestión de tiempo para Primoz. 🔥 ¡Revive el ÚLTIMO KM gracias a @CarrefourES!#LaVuelta24 #CarrefourConLaVuelta pic.twitter.com/UfKR1uVIVk— La Vuelta (@lavuelta) September 6, 2024
19. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar
49 kilometre kala: Vito Braet peloton tarafından yakalanıyor. Ancak diğer dörtlü kaçışa devam ediyor.
33 kilometre kala: Lider dörtlünün peloton önünde 1:35’lik avantajı devam ediyor.
25 kilometre kala: Pelotonda Decathlon ve Lidl tempo yapıyor. Ancak dörtlü liderin 1:40’lık avantajı devam ediyor.
15 kilometre kala: Dört lider ara sprinte yaklaşırken, pelotonla aradaki fark 1:15’e indi.
14 kilometre kala: Ara sprint kapısını Alpecin-Deceuninck’ten Edward Planckaert alıyor.
11 kilometre kala: Peloton farkı kapatırken kaçış grubundan Miholjevic atağa kalkıyor. Kaçıştaki diğer üçlü Planckaert, Petilli ve Del Toro pelotona yakalanmak üzere.
8.6 kilometre kala: Son tırmanış başlıyor. Alto de Moncalvillo %8.9 eğime sahip ve 8.6 kilometre uzunluğunda. Kaçışta Miholjevic bir süre devam etti ancak onun da yakalanması ile kaçış sona erdi. Red Bull liderliği ele geçirdi.
6 kilometre kala: Daniel Felipe Martinez, Vlasov ve Roglic atak yapıyor.
5 kilometre kala: Takım arkadaşları tükendikten sonra Roglic tek başına gidiyor. Yalnızca David Gaudu takip ediyor ancak o da 30 saniye geri kaldı.
3 kilometre kala: Carapaz ve Mas da Roglic’i yakalamak için ataklarını yapıyor. Ancak Mas 20, O’Connor grubu da 42 saniye geride.
son kilometre: Primoz Roglic hem etabı hem de genel klasman liderliğini alıyor. Enric Mas bir süre iyi takip etti ancak son metrelerde tükendi ve dördüncü sırada kaldı. Gaudu ikinci Skjelmose üçüncü sırayı alıyor. Ben O’Connor da takip grubundan geri kaldı ve 11. bitirdi.
19. etabın özeti:
5️⃣ riders form the break of the day
— La Vuelta (@lavuelta) September 6, 2024
🔥 Red Bull – Bora – hansgrohe control the peloton
🚀 @rogla destroys Moncalvillo once again with Mas and Carapaz in pusuit
🤍 Skjelmose moves into white
❤️ Primoz Roglic moves into the overall lead
📽️ Watch the recap of 1️⃣9️⃣ #LaVuelta24 pic.twitter.com/iuyUViHOft
19. etabın ardından genel klasman ve etabın ilk 10’u:
🏆❤️ Stage and GC | Clasificación Etapa y General #LaVuelta24
— La Vuelta (@lavuelta) September 6, 2024
📊 Top 10
+ info ➡️ https://t.co/q34yjajW7u pic.twitter.com/WVYSAzfxlb
19. etabın ardından klasman liderleri:
🏆 Podium stage 1⃣9⃣ | Podio etapa 1⃣9⃣
❤️ 🇸🇮 @rogla | @CarrefourES
💚 🇦🇺 @kaden_groves | @skoda_es
💙 🇪🇸 @solermarc93 | @loterias_es
🤍 🇩🇰 @skjelmose_ | #Plenitude #LaVuelta24 📸 @sprintcycling pic.twitter.com/nfe1aMAc2F— La Vuelta (@lavuelta) September 6, 2024Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Tur bugün Villarcayo-Picon Blanco arasında koşulacak 172 kilometre uzunluğundaki 20. etap ile devam edecek.