Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun ardından Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Kurum ve Yavaş temaslarının süreceği yönünde mesajlar verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Bakanlık’ta görüştü.
Yavaş’ın talebi üzerine gerçekleştiği belirtilen görüşmenin ardından Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı bakanlığımızda kabul ettik. Ankara’nın çevre ve şehircilikle ilgili gündemini ele aldık, talepleri dinledik. Tüm yerel yöneticilerle temas ve istişarelerimiz sürecek.”
Yavaş ise Kurum’u ziyaretini “Ankara’mızın çevre ve şehircilik konularında istişarede bulunduk. Kentimizin gelişimi adına tüm bakanlıklarımız ile birlikte ortak bir yol izlemeye devam edeceğiz” sözleriyle sosyal medyadan paylaştı.
Kurum, 10 Eylül Salı günü de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Bakanlık’ta kabul etmiş, İstanbul’un depreme hazırlığı, kentsel dönüşüm, Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularını ele aldıklarını belirtmişti.