Saraydan Danıştay’a atama.. Danıştay üyeliğine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu atandı.

Saraydan Danıştay’a atama
Resmî Gazete’de cumhurbaşkanı kararı yayımlandı.
Buna göre yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz oldu.
Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne de Hasan Yıldırım atandı.
Danıştay üyeliğine de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu seçildi.
İşte Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararları:
Yusuf Karaloğlu kimdir?
Danıştay üyeliği Resmî Gazete’de yayınlanan Karaloğlu 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Rize.
İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümüden 2001’de mezun oldu.
Karaloğlu 2004 yılında İçişleri Bakanlığı’nda 91. dönem Trabzon Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 2005’te İçişleri Bakanlığı onu İngiltere’ye gönderdi. 2007 yılında kaymakamlık stajını dönem birinciliği ile bitirdi. Ve asaleten Kaymakam oldu.
2007-2009 Sivas İmranlı Kaymakamlığı, 2009-2011 Erzincan İliç Kaymakamlığı yaptı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Ataması Resmî Gazete’de yazan Karaloğlu’nun “Yılın Kaymakam’ı” ödülü de var.
Yusuf Karaloğlu 2011’de Erzincan İliç’teki çalışmalarından dolayı dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından maaşla ödüllendirildi.Yine aynı zamanda o dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım ona başarı belgesi verdi.
Danıştay üyeliğine seçilen Yusuf Karaloğlu 29 Ağustos 2011’de Erzincan Refahiye Kaymakam’ı oldu.
Karaloğlu son olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanı olarak görev yapıyordu.
Yeni Danıştay üyesi Karaloğlu, 10 Ağustos 2018’ten bu yana Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ndeydi.