Notre Dame Katedrali açılıyor: Girişler 5 euro olacak

Notre Dame Katedrali, 2019’da çıkan yangının ardından senelerdir iyileşme sürecinde. Katedral, 7 Aralık’ta yeniden ziyarete açılacak. Peki Notre Dame’a girişler artık ücretli mi olacak?

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, Le Figaro gazetesine röportaj verdi. Dati, dünyaca ünlü kilise ve katedrallerin bakımlı kalmasına yardımcı olmak amacıyla Notre Dame Katedrali’ni ziyaret edenlerden küçük bir ücret talep edilmesi gerektiğini söyledi.

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın.
Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangın.

Dati, ziyaretçi başına 5 euro alarak Notre Dame’ın yılda 75 milyon euro gelir elde edebileceğini söyledi.

Reuters’ın aktardığına göre Dati, “Avrupa genelinde insanlar en dikkat çekici dini yapılara girmek için para ödemek zorunda kalıyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü’ne göre Fransa, 2023 yılında yaklaşık 100 milyon ziyaretçiyle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi oldu.

Ne olmuştu?

Notre Dame, 2019’da çıkan bir yangının ardından harabeye dönmüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Notre Dame’ı 5 yıl içerisinde yeniden inşa etme sözü vermiş ve özel sektörden finansman desteği almıştı.

Katedral, geniş çaplı bir yeniden inşa çalışmasının ardından 7 Aralık’ta yeniden açılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.