Prof. Mesut Yeğen ile söyleşi: Bahçeli’nin Öcalan açılımından DEM Partili belediyelere kayyuma neler değişti?

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin ardından DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Halfeti Belediyesi’ne kayyum atandı. Belediye başkanları görevden alındı. Böylece Ahmet Türk’ün Eşbaşkan olduğu, 2014’te büyükşehir statüsüne kavuşan Mardin’e kayyum üçüncü kez atanmış oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik “örgütü lağvetme” çağrısı, siyaset dünyasına etkisi yerini koruyor.

Bahçeli’nin Öcalan açılımından DEM Partili belediyelere kayyuma neler değişti?

Yeğen, kayyum atamalarını Bahçeli’nin açıklamalarıyla beraber yorumladı. Mesut Yeğen, kayyum atamalarının Bahçeli tarafından başlatılan çözüm süreci tartışmalarının tıkadığını söyledi. Yeğen, “Bu kez DEM Partililer, yalnız bırakılmayacak. Kürt meselesi Türkiye demokrasisinde izole edilmeyecek gibi gözüküyor. O açıdan ümit verici bir durum var”dedi.

Mesut Yeğen kayyum sürecini ve Bahçeli’nin açıklamalarını yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.