Şamil Tayyar: “Erdoğan ve Bahçeli arasındaki tatlı atışma erken seçimi tetikleyebilir”

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki “tatlı atışma”nın olduğunu ve bunun çözülemediği taktirde erken seçime yol açabileceğini öne sürdü. Tayyar, Bahçeli’nin Öcalan çağrısından Erdoğan’ın haberinin olmadığını iddia etti.

Şamil Tayyar

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Cumhur İttifakı’nda yaşanan son gelişmelere dair sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı . Tayyar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında fikir ayrılıkları yaşandığını söyledi. Ayrıca Tayyar, bu durumun ittifak içinde çözülmesi gerektiğini belirtti. Tayyar, bu ayrılıkların erken seçim ihtimalini gündeme getirebileceğine de dikkat çekti.

Tayyar, paylaşımında, Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı “Meclis’e gelsin” çağrısından Erdoğan’ın önceden haberdar olmadığını belirtti. Şamil Tayyar, benzer şekilde, kayyum atamaları konusunda da Bahçeli’nin önceden bilgi sahibi olmadığına dikkat çekti. Ayrıca Tayyar, Erdoğan’ın Bahçeli’ye zarif bir dille karşılık vererek Öcalan önerisini rafa kaldırdığını ve ardından kayyum atamalarının gerçekleştiğini söyledi.

Şamil Tayyar, Bahçeli’nin Erdoğan’a olan desteğini aynı zarafetle sürdürdüğünü belirtti. Tayyar, Bahçeli’nin Öcalan önerisini tekrar ederek kayyum politikasına karşı bir duruş sergilediğini belirtti. Şamil Tayyar, bu durumun iki liderin fikir ayrılıklarının “güllere sarılı.gülleler” şeklinde karşılıklı olarak dile getirilmesine yol açtığını vurguladı.

Öte yandan Tayyar, “Bu tatlı atışma, sorun çözülemezse erken.seçimi tetikleyebilir” diyerek erken seçim ihtimaline dikkat çekti. MHP’ye yakın isimlerden Mümtazer Türköne’nin yazısına da değinen.Tayyar, Türköne’nin Cumhur İttifakı içindeki bu durumu “hükümet ve devlet arasında nefes kesen bir karşılaşma” olarak nitelendirdiğini belirtti.

Ayrıca Tayyar, Türköne’nin, “Erdoğan ile Bahçeli arasındaki pinpon maçını hükümetle devlet arasında nefes.kesen bir karşılaşma olarak takip etmelisiniz” sözlerini aktararak,.“Cumhurbaşkanımızın hata yaptığını anlatan Türköne,.Bahçeli ile uzlaşılmadığı takdirde erken seçimin gündeme gelebileceğini iddia etti” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.