UEFA Şampiyonlar Ligi: Amorim’in Sporting’i Manchester City’yi 4-1 ile geçti | Real Madrid evinde Milan’a 3-1 mağlup

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta dün gece (5 Kasım) oynanan karşılaşmalarla başladı. Gecenin merakla beklenen karşılaşmasında Milan deplasmanda Real Madrid’i 3-1 mağlup etti. Manchester United’ın başına geçmeden önceki son Avrupa maçında Manchester City ile karşılaşmadan Ruben Amorim’in Sporting’i, United’ın ezeli rakibini 4-1 mağlup etti.

Sporting’den dört dörtlük zafer

Gyökeres'ten City karşısında hat-trick
Gyökeres’ten City karşısında hat-trick

UEFA Şampiyonlar Ligi dördüncü hafta karşılaşmasında Sporting evinde Manchester City’yi konuk etti. 11 Kasım’dan itibaren Manchester United’ın başına geçecek Ruben Amorim, Sporting’deki son Avrupa maçında United’ın ezeli rakibiyle karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester City, 4. dakikada Phil Foden’ın golüyle 1-0 öne geçti. 38. dakikada ise ev sahibi ekipte sahneye çıkan Viktor Gyökeres, kaydettiği golle skoru 1-1’e getirdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya ise hızlı başlayan Sporting, 46. dakikada Maximiliano Araujo’nun golüyle 2-1 öne geçti. 49. dakikada ise kazanılan penaltı topun başına geçen Gyökeres farkı ikiye çıkardı. 66. dakikada ise bu kez Manchester City penaltı kazandı. Ancak Erling Haaland topu direğe nişanladı. 80. dakikada da hakem ev sahibi adına ikinci, maçta da üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi. Yine topun başına geçen Gyökeres, kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü kaydetti. Son bölümde başka gol sesi çıkmadı ve Sporting evinde City’yi 4-1 mağlup etti.

Sporting’in başında son Avrupa maçına çıkan Ruben Amorim, 11 Kasım’da devralacağı United’ın ezeli rakibini 4-1 mağlup etmiş oldu. 15 Aralık’ta bu kez Manchester United ile City karşısında maça çıkacak.

Bu galibiyetle birlikte puanını 10’a çıkaran Sporting, maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Manchester City ise 7 puanda kaldı.

Gyökeres maçın oyuncusu seçildi:

https://twitter.com/SportingCP/status/1853927470275105213

Gyökeres’in geri dönüşü başlatan golü:

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1853901665008566645

Karşılaşmanın özeti:

Milan Bernabeu’da 3-1 galip

Milan Bernabeu’da 3-1 galip

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın merakla beklenen maçında Real Madrid ile Milan karşı karşıya geldi. Devler Ligi’nde en çok şampiyon olan iki ekibin mücadelesine Santiago Bernabeu ev sahipliği yaptı.

Karşılaşmanın hızlı başlayan Milan, 12. dakikada Malick Thiaw’ın golüyle 1-0 öne geçti. 23. dakikada ise Real Madrid’de kazanılan penaltıyı Vinicius Jr gole çevirdi. 39. dakikada ise Alvaro Morata kaydettiği golle Milan’ı 2-1 öne geçirdi. İlk yarı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıda ise Real Madrid baskısını artırsa da, 73. dakikada Tijjani Reijnders’ın golüyle Milan farkı ikiye çıkardı. Son bölümde Real Madrid girdiği fırsatları değerlendiremedi ve konuk ekip karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip ayrıldı. Geçen hafta Bernabeu’da ezeli rakibi Barcelona’ya 4-0 kaybeden Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde de en büyük rakibi Milan’a evinde 3-1 kaydetti.

Bu galibiyetle Milan 6 puana yükselirken, 6 puanlı Real Madrid’i yakaladı.

Tijjani Reijnders fişi çekiyor:

https://twitter.com/trtspor/status/1853917667624673486

Gecenin golüne Celtic’in Alman yıldızı Nicolas Gerrit-Kühn imza attı:

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1853900665384247594

Nuri Şahin, Dortmund ile bu sezon iç sahadaki tüm maçları kazanarak rekor kırdı:

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1853921768995450990

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1853920662928429087

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.