Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa edeceğine ilişkin haberleri yalanladı. Yavaş, söz konusu haberlerin “Anketlerde gerileyen iktidar partisine nefes aldırma” çabası olduğunu belirtti. ABB Başkanı, “Partimizi tartışmaya açacak hiçbir adımın için olmayacağım” dedi.
Mansur Yavaş istifa iddialarını yalanladı
Bir süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifade edeceğine dair haberler dolaşıyor. Yavaş, sonunda iddialara ilişkin açıklama yayımladı.
Yavaş, CHP’den istifa edeceğine yönelik haberlerin “dedikodu” olduğunu söyledi. CHP’li belediye başkanı olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Yavaş’ın söz konusu haberler hakkındaki yazılı açıklaması şöyle:
“Partimden istifa edeceğime yönelik yaydırılmaya çalışılan dedikoduları görüyorum. Ancak ciddiye almıyorum. Bu dedikoduların ne maksatla çıkarıldığını biliyorum. Anketlerde gerileyen iktidar partisine nefes aldıracak, partimizi tartışmaya açacak hiçbir adımın içinde olmayacağımı herkesin bilmesini isterim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iki şeye odaklıyım.
“Bir bütün halinde çalışacağız”
Ankara’ya hizmet etmeye ve Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye’nin birinci partisi olan Partimizin ilk genel seçimlerde birinci çıkmasına. İktidarı değiştirerek, güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirene kadar Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak Belediye Başkanlarımızla, milletvekillerimizle, örgütümüzle, üretilmeye çalışılan fitnelere prim vermeden bir bütün halinde çalışacağız.”
Başkanımız Sayın @mansuryavas06'tan açıklama: pic.twitter.com/mdFA8Hgdej
— Ankara Büyükşehir Basın (@abbbasin) November 7, 2024