UEFA Avrupa Ligi beşinci hafta: Galatasaray deplasmandan puanla döndü | Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv’e 3-1 mağlup

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta heyecanı devam ediyor. 20.45 seansında oynanan karşılaşmalarda temsilcilerimizden Galatasaray, deplasmanda AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş ise tarafsız sahada oynanan karşılaşmada Maccabi Tel Aviv’e 3-1 mağlup oldu.

Galatasaray deplasmandan puanla döndü

Galatasaray deplasmandan puanla döndü
Galatasaray deplasmandan puanla döndü

UEFA Avrupa Ligi beşinci hafta karşılaşmasında Galatasaray, AZ Alkmaar deplasmanına konuk oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan AZ Alkmaar 2. dakikada Sven Mijnans’ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında ise Osimhen’in kafa vuruşunda Peer Koopmeiners topu kendi filelerine yolladı ve soyunma odasına 1-1 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda ise üstün oynayan taraf Galatasaray olsa da aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Ev sahibinde Kees Smit 90+2. dakikada kırmızı kart gördü.

Hollanda deplasmanından bir puanla dönen Galatasaray, beşinci hafta sonunda puanını 11’e çıkardı. AZ Alkmaar ise puanını 7’ye yükseltti.

Mijnans gol perdesini açtı:

Galatasaray devrenin sonunda golü buldu:

Okan Buruk’un açıklamaları:

https://twitter.com/trtspor/status/1862231237769011258

Karşılaşmanın özeti:

Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv’e 3-1 kaybetti

Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv'e 3-1 kaybetti
Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv’e 3-1 kaybetti

UEFA Avrupa Ligi beşinci hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlıların ev sahibi olması gereken karşılaşma, güvenlik önlemleri sebebiyle Macaristan’da seyircisiz şekilde oynandı.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Maccabi Tel Aviv, 23. dakikada Gabi Kanikovski’nin golüyle 1-0 öne geçti. 38. dakikada ise hızlı gelişen Beşiktaş atağında Rafa Silva golü buldu ve skoru 1-1’e getirdi. Ancak ilk yarının duraklama dakikalarında sahneye çıkan Dor Peretz, İsrail ekibini 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarıda ise Beşiktaş oyunu dengelemeyi başardı. Ancak 71. dakikada kazanılan penaltıda Ciro Immobile, Maccabi kalecisini geçemedi. 80. dakikada ise Maccabi Tel Aviv’de sahneye çıkan Weslley Patati skoru 3-1’e getirdi. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş bu mağlubiyetle birlikte beşinci hafta sonunda 6 puanda kaldı. Maccabi Tel Aviv ise ilk puanları aldı.

Rafa Silva maça dengeyi getirdi:

Peretz’in golüyle Maccabi devreyi önde kapattı:

Immobile’nin penaltısı kaleciye takıldı:

Maccabi Tel Aviv Patati’nin golüyle farkı ikiye çıkardı:

Karşılaşmanın özeti:

Beşiktaş’ta Giovanni Van Bronckhorts ile yolların ayrılması gündeme geldi:

20.45 seansında alınan sonuçlar:

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1862221713036972120

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.