Bugün 6 Aralık 2024. Medyascope editörleri günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledi. İşte bugün bilmeniz gerekenler.
6 Aralık 2024: Bugün bilmeniz gerekenler
Suriye’de İslamcı grup Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçılar, Halep ve Hama’dan sonra Humus’a ilerliyor. Son bir haftada çıkan çatışmalarda 111’i sivil en az 826 kişi hayatını kaybetti. Binlerce sivil, hükümet güçlerinin kontrolündeki batı kıyılarına sığınıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların kılık ve kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre belirlenen okul kıyafeti dört eğitim ve öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek. Ayrıca özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı, avukat Nahit Eren, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Narin Güran dosyasında savcının, esas hakkındaki mütalaasını sunduğunu açıkladı.
Mütalaada, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, abi Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Mütalaada, olayın aile içerisinde gerçekleştiği ve aile tarafından organize biçimde saklanılmaya çalışıldığı kanaatinin oluştuğu vurgulandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Boğaziçi Üniversitesi’nde nöbet tutan akademisyenlere destek için üniversitenin önünde bir açıklama yaptı. Özel, iktidarı eleştirerek, “Sen bu kurumu çökerteceksin de ne işine yarayacak? Boğaziçi’ni de Türkiye’yi de size dar edeceğiz” dedi.
İstanbul’daki özel sağlık kuruluşlarında bebek ölümlerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda kritik bilgilere ulaşıldı. İlk şikâyetin 27 Mart 2023’te yapıldığı belirtilen komisyon çalışmalarında bugüne kadar 300 kişinin telefonlarının dinlendiği açıklandı. Komisyon toplantısında teknik takibe yansıyan ve en önemli delilleri oluşturan tape kayıtları da paylaşıldı.
Yenidoğan Çetesi davasının ilk duruşmasında neler öne çıktı? Şimdiye kadar neler yaşandı? Davayı ilk günden beri takip eden Medyascope muhabiri Gülseven Özkan’ın izlenimlerini buradan okuyabilirsiniz.
Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında bir haberi yorumlarken kullandığı sözler nedeni ile dava açıldı. Savcı, Arslan’ın 1 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
İstanbul-Beşiktaş’a bağlı Etiler Mahallesi’ndeki bir restoranın önündeki istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin ölmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin davada karar çıktı. Ünlü şef Somer Sivrioğlu 5 yıl 6 ay 20 gün hapse mahkûm edildi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.