TGC 48. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

TGC 2024 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, sanatçı, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanları Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

TGC 48. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) geleneksel olarak düzenlediği Sedat Simavi Ödülleri, Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Dokuz dalda 19 ödülün verildiği törende, gazetecilik, edebiyat ve sosyal bilimler dalları öne çıktı.

Törende, TGC Başkanı Vahap Munyar, gazeteciliğin çağın zor koşullarında mücadeleyle yapıldığını vurgulayarak, “Gazetecilerin meslek etiğine uygun çalışması ve dayanışma içinde olması için çabalıyoruz. Türkiye’nin çok sesli bir toplum olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

TGC

Şebnem İşigüzel, Edebiyat dalında ödüle layık görüldü

Edebiyat dalında bu yılki ödül, “Memoria” adlı romanıyla dikkat çeken Şebnem İşigüzel’e verildi. Şebnem İşigüzel, eserinde birey ve toplum arasındaki karmaşık ilişkileri derinlemesine ele alıyor. Ödülünü Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner’den alan İşigüzel, törende yaptığı konuşmasında, “Sanatın, düşüncenin ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalktığı bir dünya diliyorum” dedi.

Edebiyat dalında övgü plaketiyse “Tut Elimden İstanbul: İşgalin Romanı 1918-1923” adlı eseriyle Fügen Ünal Şen’e takdim edildi. Şen, plaketini TGC Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Murat Erdin’den aldı.

Sosyal Bilimler dalında Eylem Ümit Atılgan ödüle değer görüldü

Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan “Haksız Tahrik: Bir Erkeklik Hakkı” adlı eseri nedeniyle ödüle değer görüldü. Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan’a ödülünü TGC Onursal Üyesi Yılmaz Büyükerşen verdi.

Seçici Kurul ayrıca, “Nasıl Büyüdük? 2001 Sonrası Büyümenin Analitik Bir İncelemesi” adlı eseri nedeniyle Prof. Dr. Öner Günçavdı’yı övgüye değer buldu. Prof. Dr. Öner Günçavdı’ya ödülünü, Seçici Kurul Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan verdi. Öner Günçavdı övgü plaketini duygularını şöyle dile getirdi:

“Akademinin özgür bir çalışma ortamına sahip olduğu, fikirlerin serbestçe paylaşılabildiği bir dünyanın, Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğuna inanıyorum.”

Diğer kategorilerde ödüller sahiplerini buldu

Törende gazetecilik, karikatür, radyo, televizyon ve spor dallarında da ödüller verildi. Timur Soykan, Birgün Gazetesi’nde yayınlanan “Adaletin Çarkı Rüşvetle Döndü” başlıklı haberiyle gazetecilik ödülünü alırken, Golbol Kadın Milli Takımı, Paris Paralimpik Oyunları Şampiyonu olması nedeniyle spor dalında ödül kazandı.

Tören, ödül alan meslektaşların, bilim ve sanat insanlarının toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bu yıl da TGC, özgür basın ve ifade özgürlüğü yolunda mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.