Türkiye’nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu, Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirildi.
Türkiye’nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu, Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Büyükelçi Köroğlu’na yeni görevini tebliğ etti. Böylece geçici Maslahatgüzar ataması ile Şam Büyükelçiliği tekrar faaliyete alınmış oldu. Teknik olarak kesilmemiş olan diplomatik ilişkiler kaldığı yerden devam edecek.
Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği 26 Mart 2012’de günlük faaliyetlerini durdurdu. Büyükelçilik çalışanları ve aileleri de bu kararla Türkiye’ye döndü. Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu ise faaliyetlerine devam etti.
Burhan Köroğlu kimdir?
Büyükelçi Burhan Köroğlu, 1962 İstanbul doğumlu. Köroğlu, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdikten sonra, Ürdün Üniversitesinde Yüksek Lisans, Marmara Üniversitesi’nde İslam Felsefesi alanında Doktora Öğrenimini tamamladı.
Sırasıyla Marmara Üniversitesi, Middlebury College (ABD), Ürdün Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra son olarak Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü’nde profesör olarak görev yaptı.
Farklı tarihlerde Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) müdürlüğü, İbn Haldun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı ve Katar’da bulunan Elcezire Araştırma Merkezi Uzman Araştırmacı görevlerinde bulundu. Bir dönem Al Jazeera Türk Televizyonu Yönetim kurulu başkanlığı yapan Köroğlu’nun İslam Felsefesi, Siyaset Düşüncesi, Türk-Arap İlişkileri alanlarında yayınlanmış Türkçe, Arapça ve İngilizce telif ve tercüme eserleri bulunuyor.
14 Kasım 2023 tarihli ve 2023/497 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçisi olarak atanan Büyükelçi Köroğlu, 15 Aralık 2023 tarihinde görevine başladı.
(ANKA)