Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Adıyaman’da köy okullarını gezdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi. Kentte temaslarda bulunan Bakan Tekin köy okullarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakan Tekin’i, sabah saatlerinde Adıyaman Havalimanı’nda Vali Osman Varol ve il protokolü karşıladı.

Vali Varol, Bakan Tekin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Bakanımızı ilimizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Adıyaman’daki temaslarının hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Yusuf Tekin’in Adıyaman programı, Aslan Selim Anadolu Lisesi’nin açılış töreni ve Afet Bölgesi Eğitim Yatırımlarını Değerlendirme Toplantısı ile başladı. Valilik ziyareti sırasında Bakan Tekin, 6 Şubat depremleri sonrasında kentte yapılan eğitim yatırımları ve eğitim faaliyetleri hakkında Adıyaman Valisi Osman Varol’dan bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Adıyaman’da köy okullarını gezdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Adıyaman’da köy okullarını gezdi.

Köy okullarına ziyaret: Öğrencilere sürpriz

Program kapsamında Bakan Yusuf Tekin, Vali Osman Varol ve Adıyaman milletvekilleri Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile birlikte İnceler Köyü Şehit Bahri Çetin İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Bakan Tekin, sınıf kapısını çalarak öğrencilere sürpriz yaptı. Bakan öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ve öğretmenler, Bakan Tekin’e teşekkür etti.

Tekin, üçüncü sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamındaki münazara etkinliğini izleyerek öğrencilere destek verdi. Ayrıca öğretmenler odasında meslektaşlarıyla sohbet eden Bakan, onların taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Adıyaman’da temaslarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Adıyaman’da temaslarda bulundu.

Köy okullarının öneminin altını çizdi

İnceler Ortaokulu’nu da ziyaret eden Bakan Tekin, burada da öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanı, öğretmenler odasında gerçekleştirilen görüşmede, eğitimle ilgili öneriler ve talepleri değerlendirdi. Ziyaret sırasında Bakan Tekin, köy okullarının eğitime katkısının önemine dikkat çekti ve öğretmenlerin fedakârlıklarını vurguladı.

Yusuf Tekin daha sonra Adıyaman’daki temaslarını sürdürdü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem sonrası toparlanma sürecindeki eğitim yatırımlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Öğrenci ve öğretmenlerin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.