Erdoğan’dan İmamoğlu mesajı: “Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez bu benim derdim değil”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan’a yaptığı ziyaretler sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın gündeminde İmamoğlu davası ve siyasi yasak da vardı.

Erdoğan'dan siyasi yasak
Erdoğan: “Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez bu benim derdim değil”

Endonezya, Malezya ve Pakistan ziyaretlerini değerlendiren Erdoğan, Osmanlı mirasının önemini vurguladı. “Onların bu büyük mirası olmasaydı, herhalde bize bu iltifatlar, bu yaklaşımlar yapılmazdı” diyen Cumhurbaşkanı, Malezya ile 5 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaştıklarını belirtti. Endonezya ile hedefin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı. Pakistan’la savunma sanayiinde yeni projelere başlayacaklarını duyurdu. Üç ülkenin de Türkiye’yi stratejik ortak olarak gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı ASEAN ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını belirtti. “ASEAN’ın diyalog ortağı olabilmek nihai hedefimizdir” diyen Erdoğan, Malezya ve Endonezya’dan bu konuda destek sözü aldıklarını açıkladı. “Hazreti Mevlana’nın tariflediği üzere, pergelimizin bir ayağı Anadolu’da ve Trakya’da sarsılmaz bir biçimde sabittir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, diğer ayakla cihanı dolaştıklarını belirtti. Bölge ülkeleriyle ekonomik ve sosyal bağları güçlendirecek yeni adımların planlandığını vurguladı. Pakistan’la yapılan 7. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısında 24 belgeye imza attıklarını söyledi.

Gazze: “Katil Netanyahu’nun hayalleriyle yanlış planlar yapılmamalı”

“Gazze bizim yüreğimizde bir sızı, içimizde bir yara” diyen Erdoğan, İslam dünyasının hala toplu bir adım atamadığını belirtti. “Katar iş makinelerini Gazze’ye gönderiyor” açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı, bölgedeki yeniden inşa çalışmalarına dikkat çekti. “Netanyahu’nun son Amerika seyahati herhalde bizlere bir şeyler anlatıyor” ifadesiyle ABD politikalarını eleştirdi. “Ateşkes yapıldı denilmesine rağmen ortada hala ateşkese dair bir emare göremiyoruz” sözleriyle İsrail’in tutumunu değerlendirdi.

“Sağlanan ateşkeslerde Türkiye’nin çabaları inkar edilemez” diyen Erdoğan, bölgede kalıcı barış için çaba gösterdiklerini vurguladı. “Gazze’den Filistin halkının çıkarılması kabul edilemez, hiçbir Müslüman ülkenin kabul etmeyeceği bu plan Filistin halkının haklarını hiçe saymaktadır” ifadelerini kullandı. “Süreç ‘kıyamet kopsun’ gibi ifadelerle ve katil Netanyahu’nun hayallerini süsleyen Gazzelilerin sürgün edilmesi gibi yanlış planlarla sağlıklı bir şekilde ilerleyemez” açıklamasını yaptı. “Uluslararası toplumun, insan haklarını ve insani yardımı gözetmek yerine siyasi hesaplarla hareket etmesi bu bölgedeki krizleri derinleştirir” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye: “Kimsenin bizi oyalamasına, zaman kazanmaya çalışmasına da fırsat vermeyiz”

Suriye geçiş dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüşmelerden önemli kararlar çıktı. “Terör örgütleri, Suriye’de kendilerine yer olmadığını anlamalılar” diyen Erdoğan, örgütlere karşı kararlı mücadele mesajı verdi. “Kolay değil, 911 kilometrelik sınırımız var ve bu sınırı bizler kendi bölgemizden, hatta Suriye tarafından korumak durumundayız” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, güvenlik konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı. “Suriye’deki durum her geçen gün aydınlığa kavuşuyor ve sorunların çözümü kolaylaşıyor” açıklamasını yaptı.

“Meseleyi çözecek adımları atmaya başladığımızda kimsenin bizi oyalamasına, zaman kazanmaya çalışmasına da fırsat vermeyiz” diyen Erdoğan, “terör örgütlerine karşı tavizsiz” tutumlarını sürdüreceklerini belirtti. “Suriye yönetimi ile güven duygusu ve iş birliğimiz tam” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, bu durumun süreçlerin hızlanmasına yardımcı olduğunu söyledi. “Bölgedeki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, anında reaksiyon gösteriyoruz” açıklamasıyla bölgede yaşanan gelişmelere karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı. Şara yönetimine terör konusunda net tavırlarını belli ettiklerini ifade etti.

“Yeni anayasa ihtiyacı gerçeğini unutmadan…”

“Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacı gerçeğini unutmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Erdoğan, konunun gündemde kalmaya devam edeceğini vurguladı. “Uzlaştırıcı, birleştirici, özgürlükçü, toplumun tüm kesimlerini kuşatan sivil bir anayasa temel hedeflerimizden biridir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, yeni anayasanın önemine dikkat çekti. “Bu süreci sadece hukuki bir belge oluşturmaktan ibaret görmüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Cumhur İttifakı olarak bu konudaki samimiyetimizi her fırsatta somut örneklerle gösterdik” diyen Erdoğan, diğer partilerden de aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. “Toplumun tüm kesimleri, yeni anayasayı, Türkiye’nin geleceği için bir fırsat olarak değerlendirmelidir” çağrısında bulundu. “Halkın desteği ve katılımıyla Türkiye’nin ihtiyaçlarına yanıt veren bir anayasa taslağının oluşması mümkündür” sözleriyle sürecin katılımcı olacağını vurguladı.

Erdoğan'dan siyasi yasak
Erdoğan: “Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez bu benim derdim değil”

CHP: Adaylık tartışmaları ve İmamoğlu davası

“Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez her şeyden önce bu benim derdim değil” diyen Erdoğan, CHP’deki adaylık tartışmalarını değerlendirdi. “Bunlar CHP’nin yeni yönetimi ile eski yönetimi arasındaki kavganın yansımaları” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, parti içi çekişmelere dikkat çekti. “Meşhur hançer olayının hemen öncesinde CHP içinde kaynayan kazanı anlattığımızda bunlar ne demişlerdi?” sorusuyla geçmiş olaylara gönderme yaptı.

“Şunu açık net söyleyeyim ki bütün bunlar tamamıyla yargının konusudur” diyen Erdoğan, CHP’deki kurultay tartışmalarına mesafeli yaklaştı. “Oradaki çarpık ilişkiler ağı, siyaset kurumunun tümünü olumsuz etkiliyor” değerlendirmesinde bulundu. “Konu, yargıya da intikal etti” açıklamasıyla sürecin hukuki boyutuna işaret etti. “Bakalım oradaki kötü kokular nasıl bir çukurdan geliyor?” sözleriyle parti içi sorunlara dikkat çekti.

Erdoğan Kartalkaya'daki otel yangını hakkında konuştu.
Erdoğan: “Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez bu benim derdim değil”

Kabine değişikliği: “Yeni A takımı seçim öncesi şekillenecek”

“Sahaya nasıl bir takım süreceğiz, bunu benden öğrenmek istiyorsunuz. Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez” diyen Erdoğan, kabine değişikliği konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. “İstanbul’u gördünüz, nasıl bir coşku vardı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, İstanbul’da yeni bir yapılanmaya gittiklerini hatırlattı. “Gerek ana kademede gerek gençlik ve kadın kollarında güzel bir kadroyu yeni il başkanımızla beraber sahaya sürdük” sözleriyle yenilenen kadroyu işaret etti.

“AK Parti olarak kongrelerimizi her zaman yenilenme ve tazelenme için fırsat olarak gördük” diyen Erdoğan, 23 Şubat’taki kongrenin önemine değindi. “Gerek ana kademeden, gerek kadınlardan, gerek gençlerden oluşan dinamik bir yapıyı kuracağız” açıklamasında bulundu. “Tüm Türkiye’nin demografik yapısını göz önünde bulundurarak bir liste hazırlayacak ve siyaset arenasına inşallah sunacağız” ifadesiyle yeni dönemin sinyallerini verdi. “Her kongremiz AK Parti ve Türkiye için önemli dönüm noktaları olmuştur” vurgusuyla sürecin önemini anlattı.

Kartalkaya faciası sonrası yeni düzenlemeler geliyor

“Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” diyen Erdoğan, otel yangınlarına karşı yeni tedbirler alınacağını açıkladı. “Benzerinin yaşanmaması için ne yapılabilir, nasıl bir eksik bu felakete neden oldu, hangi tedbirleri almalıyız? Tüm bu soruların yanıtı verilecek” ifadesiyle kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. “Meclis’imiz şu anda bir araştırma komisyonunu kurmuş vaziyette” sözleriyle sürecin takip edildiğini belirtti.

“Hükümetin bu tür olayların ardından yangın güvenliği konusunda bakanlıklar aracılığıyla yapacağı çalışmalar son derece mühim” diyen Cumhurbaşkanı, yeni düzenlemelerin yolda olduğunu vurguladı. “Yargıya intikal eden olayda sorumluların hepsinin hesap vermesi için ne gerekiyorsa bunu yapacağız” açıklamasında bulundu. “Ülke ekonomimizin lokomotiflerinden turizm sektörümüzün bu gibi felaketlerle yara almaması için devlet olarak ne gerekiyorsa bunu da yapacağız” sözleriyle sektöre güvence verdi.

Erdoğan: "Netanyahu'nun hayalleriyle yanlış planlar yapılmamalı"
Erdoğan: “Kime ne tür bir siyasi yasak gelir veya gelmez bu benim derdim değil”

TOGG’un Asya pazarında yeni hedefleri

“TOGG bizim için bir final değil, bir başlangıçtır” diyen Erdoğan, üç ülke liderine hediye edilen yerli otomobilin büyük beğeni topladığını açıkladı. “Otomobilimizi hangi lider görse, test etse övgü dolu ifadelerini işitiyoruz” sözleriyle TOGG’un uluslararası başarısına dikkat çekti. “Pakistan, ülkelerinde üretim yapılması konusunu gündeme getirdi” açıklamasıyla yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirdi. Üretim ve ortak yatırım konularında görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

“İnanıyorum, Türkiye’nin otomobili TOGG, ülkemizin küresel markası da olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı, Asya pazarındaki hedeflerini anlattı. “Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinin elektrikli otomobil konusunda ne kadar başarılı olduklarını biliyoruz” ifadesini kullanan Erdoğan, Çinli firmalarla yapılan anlaşmalara değindi. “Çinli bir firmayla Manisa’da, bir diğeriyle Samsun’da fabrika kurma teşebbüsleri var” açıklamasıyla otomotiv sektöründeki yeni yatırımları duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın bu süreçleri takip ettiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.