İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı kent genelinde yaşamı olumsuz etkilerken, trafik yoğunluğu yüzde 90’a ulaştı. İBB Başkanı İmamoğlu, TEM’in kuzeyinde kar kalınlığının 20-40 santimetreye ulaşacağını açıkladı.
İstanbul’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı kentin tamamında etkili oluyor ancak kuzey ilçelerde kar yağışının daha yoğun olduğu görülüyor.
Beykoz’da trafik durdu
Anadolu Yakası’nda Beykoz’da araçlar hareket edemez hale geldi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çevresinde uzun araç kuyrukları oluştu.
Şişli ve Kağıthane’de araçlar yokuşları çıkmakta güçlük çekiyor. İBB Cep Trafik verilerine göre kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 90’a ulaştı.
Otobüsler ilerleyemeyince yolcular araçlardan indi. Toplu taşıma duraklarında yoğunluk yaşanıyor.
Okullar tatil edildi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada karla mücadele çalışmalarının ayrıntılarını paylaştı. İmamoğlu, “11 bin 916 personelimiz görev başında olacak. Araç ve iş makinası sayımız 3 bin 375 adet olacak” dedi.
Karla mücadele için tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan İmamoğlu, “Yeterince güçlü bir tuz stokumuz vardır. Aynı zamanda solüsyon kullanılacak sahalar için de solüsyon stokumuz da yeterince var” açıklamasını yaptı.
İBB Başkanı, kırsal bölgelerdeki önlemleri de aktardı:
“Köy yolları için özel anlaşmayla kar küreme aparatlarıyla çalışacak olan 170 adet traktörün de belli sınırların dışında destek olacak biçimde görevinin başında. 53 adet vinç ve kurtarıcımız var.”
Metrobüs hattında özel önlem
İmamoğlu, toplu taşımadaki çalışmaları da paylaştı: “Metrobüs güzergahında da 44 araç ve iş makinası görev yapıyor olacak.”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Kar yağışının şiddetini artıracağını belirten İmamoğlu, “Kar kalınlığının alışık olmadığımız, son yıllarda pek görmediğimiz kalınlığın üzerine çıkacağı düşünülüyor. TEM’in kuzeyinde 20-40 santimetre aralığında kar bekleniyor hafta sonu” diye konuştu.
Erken mesai bitişinin etkilerini değerlendiren İmamoğlu, “Erken başlayan mesai bitimiyle birlikte erken dağılan araçların yarattığı bir yoğunluk söz konusu. Bu normal gündelik yoğunluğun daha erken başlamasıyla da bu saatlere biraz daha yoğun biçimde yığılmış durumda” dedi.
İmamoğlu, ulaşımda aksamaların önlendiğini vurguladı:
“An itibarıyla tıkalı herhangi bir yol yok, karın engellediği bir ulaşım süreci yok, bütün yollar açık. Yağışın yoğun olduğu hatlarda ring şeklinde kar küreme ve diğer işlemleri yapan araçlarımız görevinin başında.”