Altınbaş Üniversitesi’nde 11 yıldır akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Alper Kaliber, kendisinin ve eşi Öğretim Görevlisi Esra Kaliber’in üniversiteden kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldıklarını duyurdu.
Prof. Dr. Alper Kaliber Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 11 yıl boyunca görev yaptıkları Altınbaş Üniversitesi’nden kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadan çıkarıldıklarını belirtti.
Üniversite yönetiminin kendilerine sunduğu gerekçenin “kârdan zarar ediyoruz” olduğunu belirten Kaliber, dava açacaklarını ve hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyledi. Kaliber, “Şu ana değin ailemizin ve dostlarımızın da desteğiyle moralimiz gayet yerinde ve hatta kuş kadar hafiflemiş olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” diye yazdı.
Prof. Dr. Alper Kaliber, uluslararası ilişkiler alanında çalışmalar yapan ve çeşitli akademik yayınları bulunan bir akademisyen. Avrupa siyaseti, güvenlik ve uluslararası ilişkiler konularında uzmanlığıyla bilinen Kaliber, daha önce farklı akademik kurumlarda da görev yaptı.
Kaliber, uzun yıllar Medyascope’ta Avrupa Günlüğü adında bir program hazırladı ve sundu. Programın eski videolarına buradan ulaşabilirsiniz.
Esra Kaliber ise siyaset bilimi alanında akademik çalışmalar gerçekleştiren bir araştırmacı. Uzun yıllar akademik yayınlar ve projelerle bilime katkıda bulunan Kaliber, Altınbaş Üniversitesi Enerji ve Çevre Araştırmaları Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyordu.