Dilek İmamoğlu ve Mehmet Selim İmamoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı anları anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. İmamoğlu ve İmamoğlu’na yakın çok sayıda isim gözaltına alındı.
- İmamoğlu’na operasyon: Dakika dakika gelişmeler – canlı oku
- İmamoğlu’na operasyon: Türkiye’de sosyal medya platformlarına bant daraltma
Operasyonun ardından İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu NOW Haber’e konuştu.
Dilek İmamoğlu anlattı: Sahurdan sonra geldiler
Dilek İmamoğlu, sahurdan hemen sonra polis ekiplerinin evlerine geldiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun da hazırlandığını söyledi, “Arkadaşların hepsine teşekkürlerimi sunuyorum hepsi kibar ve nazik şekilde görevlerini yerine getirdiler. 07.30’gibi evden ayrıldılar. Ekrem Bey ile konuştular avukatı ile birlikte” dedi.
Kızlarının okula gittiğini belirten Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun dün diplomasının iptal edildiğini hatırlattı, “Çok enteresan günlerden geçiyoruz, çok korkunç. Bir kere diplomanın iptali usulsüz. Bekliyor muyduk böyle bir süreç Kendi vicdanınıza sorarsanız; ‘Yok arkadaş bu kadar olmaz çünkü kağıt üzerinde bir hukuk ülkesiyiz olmaz diyorsunuz’ ama yaşıyorsunuz bugün yaşananlar da onlardan birisi. Önce içeri alıyorlar sonra delil oluşturmaya çalışıyorlar bunu da sanırım avukatlar açıklayacaktır” diye konuştu.
“Bunların hepsi iftira”
Dilek İmamoğlu şunları söyledi:
“Böyle bir şeye gülünür, sadece olamaz böyle bir şey, sadece gülünür. Bir sürü kirli bilgi dolanıyor. Bakın hepiniz takip ediyorsunuz 20 gündür üç-beş kişi sosyal medyanın altını üstüne getirdi bunlar korkunçlar. Bunların hepsi iftira, ortaya da çıkacak. Ekrem Bey kendini halkına emanet ediyor. Millet bunun hesabını gün gelecek soracak çünkü bu kadar adaletsizliğin karşısında hiç kimse susamayacak.”
Mehmet Selim İmamoğlu ise, “Bu ülkeye hizmet eden bir insanı, sanki bir terörist alır gibi şafak baskınıyla evinden alıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ekrem İmamoğlu’ndan değil, adaletsizlikten korkulması gereken bir dönemdeyiz” diye konuştu.
Ne oldu?
İstanbul Üniversitesi tarafından diploması iptal edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun evine bu sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada İmamoğlu için “suç örgütü lideri” denirken 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.
İmamoğlu, X hesabından paylaştığı, “Millet iradesine darbe vuruluyor” başlıklı videosunda şunları söyledi:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir akıl, benim sevgili polislerimi konutumun kapısına yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız, ben kendimi milletime emanet ediyorum. O kişiye ve o kişinin aklıyla mücadeleye devam edeceğim.”
Murat Ongun ve Necati Özkan da gözaltında
İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun hakkında da gözaltı kararı verildi. Ongun X hesabından yaptığı açıklamada, gözaltına alındığını duyurdu:
“Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu’nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlarlar. Tüm sosyal medya mecralarında hesapları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu Türk milletine emanettir. Koruyun, kollayın, destekleyin! Milleti yenemezler. Her şey çok güzel olacak.”
Fatih Altaylı’nın aktardığına göre İmamoğlu’nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan da gözaltına alınanlar arasında. Avukat Hüseyin Ersöz, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın da evinde arama yapıldığı ve hakkında gözaltı kararı olduğunu duyurdu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hakkında da gözaltı kararı olduğu haberleri var.
“Darbe girişimi ile karşı karşıyayız”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı açıklamada, “Bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız” dedi.
ABB Başkanı Mansur Yavaş da İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yavaş, “Bilinmelidir ki, milletin iradesine yapılan hiçbir müdahale karşılıksız kalmaz. Hukuk dışı yöntemlerle, baskılarla, tehditlerle yapılan bu uygulamalardan en büyük zararı demokrasimiz görecektir. Ancak biz susmayacağız! Hiç kimse de unutmasın: Ekrem Başkanımız yalnız değildir!” diye yazdı.