İzleyin – Yurttaşlardan Özgür Özel’e: “Belediyeyi halka açsınlar, kayyuma engel olalım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ardından Saraçhane’de toplanan yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlar, Özel’e “Başkanım, ölmek var, dönmek yok. Ok yaydan çıktı. İmamoğlu bu İstanbul’a sahip çıktı. Teşkilat olarak, belediye olarak, halk olarak buradayız. Bütün teşkilatı yığ buraya. Hep buradayız, burada olacağız sonuna kadar” dedi.

CHP’nin ön seçim cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptali, ardından da sabah erken saatlerde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki CHP heyeti, dün sabah saatlerinden bu yana Saraçhanedeki İBB binasında.

İmamoğlu’na düzenlenen operasyon haberlerimizin tamamını okuyun.

Özel, belediye binasına gelen siyasi parti liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Akşam 20.30’da Saraçhane önüne yapılan çağrı ardından yurttaşlar, belediye binası önünde toplanmaya başladı.

Yurttaşlardan Özgür Özel’e: “Ölmek var, dönmek yok”

DEM Parti heyetini uğurlamak için bina önüne çıkan CHP Lideri Özel, bariyerlerin ardında bekleyen yurttaşların tezahüratları sonrasında yurttaşların bulunduğu alana giderek onları selamladı. Yurttaşlar, Özel’i; “Ölmek var, dönmek yok” sloganlarıyla karşıladı.

Bir yurttaş Özel’e; “Başkanım, ok yaydan çıktı. Ölmek var, dönmek yok” dedi.

“Sonuna kadar buradayız”

Bir diğer yurttaş, “Sayın Başkanım, İmamoğlu bu İstanbul’a sahip çıktı. Teşkilat olarak, belediye olarak, halk olarak buradayız. Bütün teşkilatı yığ buraya. Hep buradayız, burada olacağız sonuna kadar” ifadelerini kullandı.

Bir başka yurttaş ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasına ilişkin tartışmalarla ilgili, Özel’e; “Tayyip Erdoğan’ın -Cumhurbaşkanımız yine, makamına saygı duyuyoruz- sadece ‘diploması yok’ demek yetmiyor. Siz güçlü insanlarsınız. Siz bunu kanıtlayamıyor musunuz? Direkt düşer. Sadece ‘Diploması var. Diploması yok. Sahte’ demekle olmuyor. Kanıtlayamıyor musunuz? Net çıkarın. Biz de özür dileyelim” diye konuştu.

“Belediyeyi halka açsınlar, kayyuma engel olalım”

Bir başka yurttaş ise “Başkanım halka açsınlar belediyeyi, kayyum atanmasına engel olalım” dedi.

Özel, yurttaşların talepleri üzerine, “Her akşam 20:30’da burada ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi” ifadelerini kullandı. Özel ardından, polisin güvenlik sebebiyle yurttaşları barikatlar ardından beklettiğini ama taleplerinin karşılanması konusuyla ilgileneceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.