Mümtaz’er Türköne: “AK Parti cenahı, Saray cenahı hata yaptığını anladı”

Mümtaz’er Türköne, videoda Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. CHP’nin kriz yönetimini değerlendiren Türköne, sokak eylemlerini de anlattı. Mümtaz’er Türköne, “AK Parti cenahı, Saray cenahı hata yaptığını anladı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart Çarşamba günü gözaltına alındı.

İmamoğlu’na iki farklı suçlama yöneltiliyor: Yolsuzluk ve kent uzlaşısı.

Yolsuzluk soruşturmasının ayağı, “CHP’de para sayma görüntüleri”ne dayanıyor.

Olaya ilişkin ifade veren tanıkların, “İBB Başkanı İmamoğlu ile çok sayıda kişinin iş adamlarını para vermeye zorladıkları, bazı iş adamları ile hareket ederek haksız kazanç sağladıkları, piyon kişiler üzerinden alım satımlar yaparak suçtan elde ettikleri parayı akladıkları para transfer ve tahsilinde ‘gizli kasa’ diye tabir edilen sivil kişileri kullandıkları” yönündeki beyanları nedeniyle rapor hazırlandı.

Bu raporun ardından da başsavcılık 100 kişi hakkında soruşturma başlattı.

“Muhalefet kenetlendi”

CHP’nin ve muhalefetin birlikteliğini öne çıkaran Türköne, “Muhalefet kenetlendi. Tek yürek, tek yumruk haline geldi” dedi.

Türköne, “Bu olay, İmamoğlu olayı, basit bir cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan birinin devre dışı bırakılması, ekarte edilmesi meselesi olmaktan çıkıp, ülkenin geneli için demokrasinin asgari şartları, hukuk devletinin en basit ilkeleri meselesine dönüşmüş durumda” diye konuştu.

Türköne, CHP’nin kriz yönetiminde herhangi bir sorun yok ama. Sen de ben de sokaktan geliyoruz. Biliriz sokağa, kitle hareketlerinin nasıl olduğunu, nasıl kontrolden çıkabileceğini biliriz. Benim endişem başından itibaren sokak şiddetine dönüştürüp provokasyonlarla bu
muhalefetin kendisini bütününü marjinalleştirmek ve bu şekilde asıl operasyonun
ilerlemesini sağlamak. Hesabın bu şekilde yapıldığı endişesi taşıyorum. O yüzden sokak
konusunda hala tedirginim” dedi.

OKUYUN – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen operasyon haberlerimizin tamamını okuyun

Mümtaz’er Türköne: "AK Parti cenahı, Saray cenahı hata yaptığını anladı"
Mümtaz’er Türköne: “AK Parti cenahı, Saray cenahı hata yaptığını anladı”

Kent uzlaşısı soruşturması kapsamında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir de gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.