CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun yarın adliyeye sevk edilmesiyle ilgili çağrı yaptı, kalabalığa “Yiğidimizi almaya yarın Çağlayan’a gidiyor muyuz? Yiğidimizi Çağlayan’dan alıp gelecek miyiz?” diye sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının üçüncü gününde Saraçhane’de konuştu.
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon haberlerimizin tamamını okuyun.
- Saraçhane’de ikinci gün: Özgür Özel’den sokak, halktan “Tayyip istifa” çağrısı
- Özgür Özel’den polise: “Bir daha biber gazı sıktığınızı görmeyeceğim”
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon videolarımızın tamamını izleyin.
“Çağlayan’da olacağız”
İmamoğlu’nun yarın (22 Mart) akşam saat 21:00’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesini hatırlatan Özel, “Yarın Ekrem Başkanımız Vatan Emniyet’ten alınıp, Çağlayan Adliyesi’ne götürüldüğünde ve tarih önünde yargılanmak değil dünyanın en namuslu, en çalışkan, en kararlı siyasetçisine soru soranları cevapları ile yargılamak üzere Çağlayan’da olduğunda o zaman biz de Çağlayan’da olacağız. Günü geldiğinde nerede olmamız gerekiyorsa orada, ayrıla ayrıla değil, birleşe birleşe, omuz omuza direnerek nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Yarın gelişmelere göre Saraçhane ise Saraçhane, Çağlayan ise Çağlayan, Vatan ise Vatan, Taksim ise Taksim” dedi.
“Yiğidimizi Çağlayan’dan alıp gelecek miyiz?”
Özel, şöyle devam etti:
“Bugün öğlen saatlerinde telefon geldi. Dediler ki ‘Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi başlayacak.’ Avukatlarıyla birbirimize sarıldık. Bir selam yolladık. Emniyetteki ifade başladı ve tam altı saat boyunca onlar sordu, Ekrem Başkan cevapladı. Onlar sordu, Ekrem Başkan cevapladı. Soranlar yoruldu, o yorulmadı. Soranlar utandı, o utanacak hiçbir cevap vermedi. Ne bir haram lokma yedi, ne birisi gibi cana kıydı. Elinde ne kan, ne paranın kiri var. Yiğidim aslanım bu akşam da sizden ayrı, orada Vatan’da yatıyor. Selamlıyoruz kendisini. Yiğidimizi almaya yarın Çağlayan’a gidiyor muyuz? Yiğidimizi Çağlayan’dan alıp gelecek miyiz? O hep size güvendi, size inandı. Sizden aldığı güçle, bu saray rejimi ile cesaretle savaştı. Gün gelecek, devran dönecek, bu zalimler hesap verecek. Ekrem Başkan hepimizin haklarını verecek.”
Özel, İstanbul Barosu yönetiminin görevden alınmasına tepki gösterdi, “Baro yılmaz, avukatlar yılmaz. Savunma mesleği susmaz, bu mücadele bitmez. İstanbul Barosu’nu yeniden alacağız. Demokratlar alacak, biz alacağız. Avukatlar barolarını Tayyip Bey’in elinden geri alacaklar. Hepsinin arkasındayız” diye konuştu.
Taksim’i geri alacaklarını vurgulayan Özel, “Ant olsun ki Taksim’i geri alacağız, ant olsun. Bugün Saraçhane Meydanı boşuna seçilmiş bir eylem alanı değildir. 806 bin oy farkla bir kez daha Ekrem İmamoğlu’na burası, İstanbul’un sembol mekanı Saraçhane İBB Binası emanet edildi” dedi.
“Hat-trick yaptı”
Özgür Özel, İmamoğlu’nun beş yıl boyunca hiç durmadan, asla yılmadan çalıştığını söyledi, “Futbol konuşmayı bilen, ‘Ben futbolcuyum’ diyen Tayyip Bey’e şunu söyleyelim: Ekrem İmamoğlu Tayyip Bey’i dört maçta da yendi, Tayyip Bey’i kümeye gönderdi. Tayyip Bey… Güya yenilmez Tayyip Bey… Partisinde hiç seçim kaybetmeyen Tayyip Bey Ekrem İmamoğlu’ndan ilk golü Beylikdüzü’nde yemişti. Üstüne de Ekrem İmamoğlu burada ona hat-trick yaptı. İşte bu hazımsızlık bugün de seçimlerin üstünden bir yıl geçmesine, her fırsatta Recep Tayyip Erdoğan ‘milli irade’ demesine, sandığı güzellemesine rağmen geçen yıl ilk kez partisi ile kaybettiği seçimden sonra bu kez bu binayı oyla alamayacağını, Ekrem Başkan’ın bileğini mertçe bükemeyeceğini gördüğü için yargı sopası eliyle, bileğini kırmaya, bu binaya hileyle girmeye çalışmaktadır” diye konuştu.
“Erdoğan’ın istibdatı çökmek üzeredir”
Özel, Saraçhane’yi kayyuma vermeyeceklerini vurguladı:
“Nöbetteyiz, eylemdeyiz, direnişteyiz. Burayı Erdoğan’ın kayyımına vermeyeceğiz. Ama dünya ve Türkiye görüyor ki Tayyip Erdoğan’ın istibdat, baskı, yasak rejimi sallanmaktadır, çökmek üzeredir.”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Edip Akbayram’ı andı
Özgür Özel sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Değerli arkadaşlar sürekli notlar geliyor. İstanbul’da metroların, otobüslerin kapandığı, yolların kapandığı, otobüslerin durdurulduğu bu akşam 300 bin kişinin bu hatta olduğu, ancak ara sokakların, bağlantı yollarının tamamının dolduğu, bu meydanın 400 bin, 500 bin kişi olsa almayacağı, sığmayacağı, İstanbul’un hala buraya aktığı bir akşamı yaşadık. Hepinizi yürekten kutluyorum. 14 yaşındaydım, 1987 – 88 Dikili Festivali’nde Türkiye solu yeniden nefes almaya başlamıştı. O gün umutsuz solcuları, aslan sosyal demokratları, darbeden çıkmış, ayağa kalkmaya çalışan sosyal demokratları selamlayan biri vardı aramızda. Hepimize diyordu ki, ‘Korkmayın, üzülmeyin gençler. Güzel günler göreceğiz. Güneşli günler.’ Edip Abi, Edip Akbayram’ı hasretle, rahmetle anıyoruz. O devrimciyi saygı ile selamlıyorum. Ekrem Başkan da sizleri Edip Akbayram’ın sözleri ile selamlıyor. Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz.”