CHP’li milletvekili Yunus Emre: “Boykot fikriyle mevcut sistemin temel dayanağını hedefe koymuş olduk”

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, boykot fikrinin aniden alınmadığını, üzerine düşünüldüğünü söyledi, “Aslında biz şu andaki mevcut sistemin temel dayanağını hedefe koymuş olduk” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Ruşen Çakır’a konuk oldu.

CHP boykot kararını nasıl aldı?

Boykotun aniden alınan bir karar olmadığını söyleyen Yunus Emre, “Öyle bir anda ortaya atılan bir fikir olarak görmek hatalı olacak. Yani genel başkanımızın da partinin de bu konu üzerinde epey düşündüğünü bilmenizi istiyorum. Aslında biz şu andaki mevcut sistemin temel dayanağını hedefe koymuş olduk” dedi.

Demokraside siyaset yapmadıklarını söyleyen Emre, “Bir otoriter yönetim var Türkiye’de. Ama Türkiye’ye özgü önemli gelişmeler var. Bir defa bu yönetimin İmamoğlu’nu cezaevine koymaya bile gücü yetiyor. Ama enteresan şekilde bir yandan da aslında güçlü değil” dedi.

CHP boykot kararını nasıl aldı?
CHP boykot kararını nasıl aldı?

İktidarın CHP planı

AKP’nin toplum desteğinde çok ciddi bir erime yaşadığını ifade eden Emre, “Birinci parti olma konumunu bir yıla aşkın süredir kaybetti. İktidar Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bir planlamayı içermekle birlikte topyekûn muhalefetin tasfiyesini amaçlıyor. Yani Türkiye’de seçimlerin göstermelik hale getirilmesini amaçlayan; sadece İmamoğlu‘nun devre dışı bırakılması değil, İmamoğlu‘nun yerine bir kayyum atanması ve CHP kurultayını iptal ederek CHP’ye bir kayyum atanması, kurultayın da yakın bir zamanda yapılmaması gibi kapsamlı bir planlamaya dayanıyordu” diye konuştu.

İktidarın bu planının suya düştüğünü söyleyen Emre, “Bu planlama duvara tosladı. Bir defa gençler, İstanbullular müthiş bir direniş ortaya koydular. Cumhuriyet Halk Partisi başta genel başkanımız olmak üzere çok iyi bu direnişle senkronize oldu” dedi.

Emre şöyle devam etti:

“‘İmamoğlu‘nu cezaevine atalım, ona yakın insanları cezaevine atalım, İmamoğlu’ndan kurtulalım olayı değil. İktidarı kaybediyoruz, seçimlerde etkili bir konumda olamayacağız ama elimizde devlet var, devlet gücü var devletin kurumları var, bunları kullanarak bir ciddi bir hamle yaparak oyunu değiştirebiliriz’ diye düşündüler. Ama başarısız oldular. Genel başkanımızın bu başarısız darbeyi püskürttü.”

  • Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen operasyonla ilgili tüm haberlerimizi buradan okuyabilirsiniz.
  • Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen operasyonla ilgili tüm videolarımızı buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.