Ruşen Çakır, hukukçu Kerem Altıparmak ile boykotun hukuki boyutunu konuştu. Altıparmak, artık hukuki yorum yapmanın, tartışmanın imkansız olduğu bir döneme girildiğini söyledi, “Boykot, kanunun herhangi bir suç tipine girmiyor. Artık aradan seçip en yakınını buluyorlar” dedi.
TRT, boykot paylaşımı yapan ve işten çıkarılanları destekleyen oyuncuları bünyesindeki yapımlardan çıkarmaya devam ediyor. Şu ana kadar Aybüke Pusat, Boran Kuzum, Furkan Andıç ve Başak Gümülcinelioğlu işsiz kaldı.
Öte yandan boykot çağrısı yapan Cem Yiğit Üzümoğlu da gözaltına alındı.
Ayrıca Rojda Demirer ve Alican Yücesoy’un X hesapları erişime engellendi.
- 19 Mart krizine dair haberlerimizin tamamını okuyun.
- 19 Mart krizine dair videolarımızın tamamını izleyin.
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon haberlerimizin tamamını okuyun.
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon videolarımızın tamamını izleyin.
Boykot suç mu?
Hukukçu Kerem Altıparmak, İmamoğlu’nun gözaltına alındığı 19 Mart’tan beri gözaltına alınan, tutuklanan ya da haklarında soruşturma başlatılanlarla ilgili kararları, İstanbul’daki 10 hakimin karar verdiğini hatırlattı.
“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunun anlamını değerlendiren Altıparmak, “Bu hüküm neden var? Çünkü dinsel, etnik grubu hedef göstermek için kullanılıyorsa ve insanlar da bu söze göre hareket ediyorsa, onu kullanan kişinin cezalandırılması gerekir. Bu kural, tamamen bu yüzden konulmuş. Şimdi bu kuralın tek bir kelimesinde boykot eylemiyle ilgili bir şey yok. Hangi din, ırk, mezhep var, kamu düzeni nasıl bozulmuş? Bunların bile sorgulanmasının imkansız olduğu hukuk düzeniyle karşı karşıyayız” diye konuştu.
Altıparmak, artık hukuki yorum yapmanın, tartışmanın imkansız olduğu bir döneme girildiğini söyledi, “Boykot, kanunun herhangi bir suç tipine girmiyor. Artık aradan seçip en yakınını buluyorlar” dedi.