Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçimin yapılması için düğmeye basan CHP, mitinglerine hafta içi ve hafta sonu hız kesmeden devam edecek. Ayrıca Ankara ve İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı ofisi kurulacak. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime pek çok alanda CHP’nin iktidar programı şekillendirilecek.
CHP’nin 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın ardından kurultaya tek aday olarak giren Genel Başkanı Özgür Özel bin 171 oyla yeniden genel başkan seçildi. CHP lideri Özel’in delegeye sunduğu anahtar liste de tamamen kabul edildi, anahtar liste dışından hiçbir aday listeyi delemedi.
ANKA’dan İleyda Özmen’in haberine göre CHP’nin bundan sonraki yol haritasında mitingler hız kesmeden devam edecek. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı gün olması nedeniyle her çarşamba İstanbul’un bir ilçesinde gece mitingi yapılacak.
Bu mitinglerin ilki yarın Şişli Belediyesi önünde saat 20.30’da yapılacak.
Mitinglerde CHP’nin yol haritası anlatılacak
Bunun yanı sıra her hafta sonu bir şehirde olmak üzere farklı şehirlerde miting yapılacak. Bu mitingin ilki 13 Nisan’da Samsun’da yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting saat 14:00’te başlayacak.
Kurultay gününde Ankara’da gerçekleştirilen mitingin yanı sıra 23 Nisan’da tekrar Ankara’da miting düzenlenecek.
19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da İzmir’de miting düzenlenecek. Mitinglerde İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim çağrıları yapılacak. Öte yandan vatandaşın temel sorunları üzerinde durulacak, bunların başında hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar ve CHP’nin bu konulardaki yol haritası anlatılacak.
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon haberlerimizin tamamını okuyun.
- İmamoğlu’na düzenlenen operasyon videolarımızın tamamını izleyin.
İmza föyleri evlere götürülecek
Öte yandan İmamoğlu’nun özgürlüğü ve erken seçim talebi için CHP Genel Başkanı Özel’in Trabzon’da başlattığı imza kampanyası devam edecek. İmzaların 28 milyona ulaşması bekleniyor.
ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre imza sayısı 8 milyona ulaştı. İmza atmak isteyen ancak evinden çıkamayanlar için de imza föyü evlere götürülecek.
Cumhurbaşkanlığı Ofisi kurulacak
Ankara ve İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Ofisi kurulacak. Burada İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesiyle ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime pek çok alanda CHP’nin iktidar programının şekillendirilecek.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
CHP’nin gölge kabinesi de çalışmalarıyla ofislere destek verecek. CHP’nin parti programında da kullanılacak yol haritası İmamoğlu’nun kampanya sürecinin omurgasını oluşturacak.
MYK, PM toplantısında şekillenecek
Öte yandan CHP’de MYK da yeniden oluşturulacak. İlhan Uzgel’den boşalan Dışişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın getirilmesi bekleniyor.
Kulislerde İBB Genel Sekreteri olarak görevlendirilmesi beklenen Volkan Demir’in yerine Ticaret Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na ise uluslararası ticari sözleşmeler ve milletlerarası tahkim konusunda uzmanlığı bilinen Bahadır Erdem’in getirileceği konuşuluyor.
MYK’nın 12 Nisan Cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında şekillenmesi bekleniyor.
(ANKA)