Kerim Rota ile söyleşi: “Eğer İBB’ye kayyum atansaydı ekonomide büyük kaza yaşanırdı”

Ekonomist Kerim Rota, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonominin gidişatını değerlendirdi. Rota, “Mehmet Şimşek programı yeni bir 19 Mart krizi kaldırabilir mi?, İBB’ye kayyum atansaydı ne olurdu?” sorusunu yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi, daha sonra gözaltına alınması ve son olarak da tutuklanmasının ekonomiyi nasıl etkiledi?

İBB’ye kayyum atansaydı ne olurdu?

Kerim Rota, “Eğer bu süreçte rezervlerde çok büyük kayyum olmasaydı belediyeye kayyum atanırdı. Toplam 33.4 dolar dövizi satmış Merkez Bankası. 11 ayda kazanılan mesafeyi 3 haftada kaybettiler. Eğer kayyum atansaydı daha büyük bir ekonomik tahribata yol açardı. Mehmet Şimşek ‘Rezervler, iç ve dış şoklara karşı tampondur’ demiş. Katılıyorum, tabii ki öyle. Ama bu kayyum ataması gibi bir durum meydana gelseydi, bu tampondan çıkardı. Çok büyük bir kazaya sebep olurdu” dedi.

Rota, ekonomi kurmaylarının 19 Mart krizi sonrasında dövizi kontrol altında tutmanın zorlaştığını söyledi, “Bu böyle devam edemez. Bunu bir yerde azaltmaları gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.