Bursa’daki protestolar nedeniyle tutuklu bulunan 4 kişi tahliye edildi

Bursa’da, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolara ilişkin tutuklanan dört kişi tahliye oldu. Böylece Bursa’da tutuklu kimse kalmadı.

Bursa’da Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması sonrası başlayan protestolar sonrası 7 kişi ifadeye çağrıldı.

ANKA’nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınması üzerine başlayan protestolar sebebiyle Bursa’da tutuklanan M.K, H.K, S.U. ve B.A’nın tutukluluk incelemesi, nöbetçi sulh ceza hakimliğince yapıldı.

Hakimlik, inceleme sonucunda dört kişinin de tahliyesine karar verdi.

Bu kararın ardından son protestolar nedeniyle Bursa’da tutuklu kimse kalmadı.

 7 genç İmamoğlu ifadeye çağrılmıştı

Bursa’da da çok sayıda kişi gözaltına alınmış daha sonra 19 kişi tutuklanmıştı. Yapılan itirazlar sonrası dört kişi daha serbest bırakılmıştı.

16 Nisan’da 15-17 yaş arasında 7 genç ifadeye çağrıldı.

Bursa Adliyesi terör suçlar bürosunda 7 kişi ifade verdi.

İfadeye çağrılan bir çocuğun firari olduğu belirtildi. Adliyede ifadesi alınan altı çocuk Kent Meydanı’nda yaşanan olaylar nedeniyle, biri çocuk ise X paylaşımı nedeniyle ifadeye çağrıldı. 

İfadeleri alınan gençler daha sonra serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.