İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları, RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 200’ün üzerinde suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları, özellikle 19 Mart süreci sonrası kendisi hakkında yapılan “masumiyet karinesine aykırı, suçlayıcı, gerçek dışı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal eden” yorum, paylaşım ve yayınlarla ilgili RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 200’ün üzerinde suç duyurusunda bulundu.
İmamoğlu’nun avukatları bu kapsamda aralarında A Haber, Akit TV ve internet sitesi, Sabah gazetesi ve internet sitesi, TGRT TV, Ülke TV, Kanal 24 ile Cem Küçük, Abdulkadir Selvi, Gürkan Hacır, Ferhat Murat’ın da bulunduğu, çok sayıda kişi ve sosyal medya kullanıcıları hakkında şikâyetçi oldu.
“Taraflı ve yönlendirici yayınlarla yargısız infaz yapıldı”
İBB tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu medya organlarında; hukukun temel ilkeleri hiçe sayılarak, herhangi bir somut delile dayanmayan, taraflı, yönlendirici, iftira ve yargısız infaz niteliğinde açıklamalarla İmamoğlu hedef gösterilerek, halk nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı” denildi.