Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner hakkında iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner hakkında, “devletin yargı organlarını alenen aşağılama” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Üner hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istedi. Üner, 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.
İfade vermiş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı
Üner, 18 Mart’ta savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. İfade işlemlerinin ardından yurtdışı çıkış yasağı ve imza şartı talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Üner, “Mağdur olduğum bir davadan şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldım. Çok uzun süredir Ergenekon, Balyoz döneminde olduğu gibi birçok insanı intihara sürükleyen, bir çok insanı hapse attıran, aileleri parçalayan, birçok kıyıma sebep olan bir kişi çok uzun süredir beni, ailemi hedef alıyor” dedi.
Ne olmuştu?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Halk TV programcısı, gazeteci İsmail Saymaz’ın 15 Mart’ta pasaportuna el konulmasını duyurduğu paylaşıma yer verildi.
Başsavcılık açıklamasında Üner’in, Saymaz’ın bu paylaşımına “FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastleri bıktırdı artık” şeklinde yanıt verdiği ve bu paylaşım nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301/1 maddesinde düzenlenen “yargı organlarının alenen aşağılama” ve 288/1 maddesinde düzenlenen “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından re’sen soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Savcılığın talimatının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri Halk TV’ye giderek Üner’i ifade için savcılığa davet ettiler. Görevliler, bir gözaltı kararı olmadığını belirttiler. Üner, görevlilerle birlikte ifade vermek üzere adliyeye götürüldü.