Erdoğan: “Terör belasından kurtulacağız, her an müjdeleri alabilirsiniz”

Erdoğan

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nın kongresini topladığını açıklamasının ardından ilk kez açıklama yaptı, “Her an müjdeleri alabilirsiniz, alacaksınız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı”nda konuştu. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda mesajlar veren Erdoğan, kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini savundu.

Erdoğan, aile içi şiddetin en büyük sebebinin “alkol bağımlılığı” olduğunu vurguladı ve LGBTİ+’ları hedef alarak, “LGBT denilen sapkın akımların toplumu ifsat etmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Konuşmasının son bölümünde PKK’nın 5-7 Mayıs tarihinde kongresini topladığını duyurmasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız” dedi:

“Terör belasından ülkemizi kurtarmaya kararlıyız. Temelinde demokrasinin, kalkınmanın, huzurun ve adaletin olduğu ‘Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber inşa edeceğiz. Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız.”

Ne oldu?

PKK 12. Kongresi, 5-7 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Kongrenin sonuçları, alınan kararlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve belgelerin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, yakın zamanda hayatını kaybeden DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de saygı ve minnetle anıldı:

“PKK 12. Kongresi’nin sonuçlarına ve alınan kararlara ilişkin geniş ve ayrıntılı bilgi ve belgeler, iki farklı alandaki sonuçlar birleştirildikten sonra çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

DEM Parti MYK da konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, tarihi bir eşikte olunduğu vurgulandı, süreç “barış ve kardeşliğin yeni şafağı” olarak nitelendirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.