Furkan Karabay, mahkemede savunma yapmayı reddetti

Furkan Karabay

“Cumhurbaşkanına hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçlamalarıyla gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı. Doğum gününde tutuklanan Karabay, mahkemede savunma yapmayı reddetti.

Bu sabah saatlerinde “cumhurbaşkanına hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçlamalarıyla gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı. Gözaltı gerekçesi olarak YouTube’da hazırladığı bir video ve sosyal medya paylaşımları gösterildi.

Karabay, savcılıktaki ifadesinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Furkan Karabay'ın savunmasından
Furkan Karabay mahkemede savunma yapmadı.

Mahkeme, Karabay’ın tutuklanmasına karar verdi. Karabay, Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Savunma yapmayı reddetti

Furkan Karabay mahkemede savunma yapmayı reddetti.

Karabay, “Önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim. Bu, Adliye’ye 3. gelişim ve 2 kere tutuklanarak çıktım. Benim buradaki amacım bu adliyedeki yargı mensubu denilen ancak cübbe giymiş çeteleşmiş insanlara karşı olmaktır, savunma yapmayı kabul etmiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.