Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 7 kişi hakkında gözaltı kararı

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler, suç örgütü kurmak ve piyasayı manipüle etmekle suçlanıyor.

Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması kapsamında 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BIST Pay Piyasası’nda işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Ankara, Şanlıurfa ve İzmir’de tespit edilen 7 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlarından gözaltı kararı verildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

Borsa İstanbul soruşturması: 12 kişi tutuklanmıştı

Mayıs ayında Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturmasında gözaltına alınan ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı” suçlamasıyla hakimliğe sevk edilen 12 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.