Diyarbakır’da STK temsilcileri Akın Gürlek’ten ne istedi?

DİYARBAKIR (Medyascope, CEGA) – Diyarbakır’a giden Adalet Bakanı Akın Gürlek, STK temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda STK temsilcileri Akın Gürlek’ten ne istedi?

Diyarbakır’da STK temsilcileri Akın Gürlek'ten ne istedi?

Gürlek’in toplantısına kimler katıldı?

Diyarbakır’a 3 Nisan Cuma günü giden Adalet Bakanı Akın Gürlek, akşam saatlerinde Diyarbakır Valiliği’nin organize ettiği bir toplantıda STK temsilcileri ile buluştu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Milletvekili Galip Ensarioğlu ve kent protokolünün de hazır bulunduğu STK buluşmasına; DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Baro Başkanı Abdulkadir Güleç, Borsa Başkanı Engin Yeşil, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, OSB Başkanı Mustafa Fidan, DOGÜNKAD Başkanı Özlem Külahçı Tanaman, TEKSTİL OSB Başkanı Sezai Ayas, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş ve bazı dernek ve oda başkanları katıldı.

“Yasal adımlar atılsın” talebi

Toplantıda STK başkanları, Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten özellikle yürütülen çözüm süreci konusunda atılacak olan yasal adımlar konusunda beklentilerin karşılanmasını istedi. Yasal düzenlemeler konusunda toplantıya katılan tüm STK temsilcileri hemfikir olurken; bazı STK temsilcileri ise özellikle demokratikleşme konusunda yargının çok önemli olduğunu ve AİHM kararlarının uygulanması konusundaki taleplerini yazılı olarak Bakan Gürlek’e sundu.

Diyarbakır’da son aylarda artan çete olayları için de yasal düzenleme talep eden STK temsilcileri, bu tür suçlarda caydırıcılığın artması için önlem alınmasını istedi. Bakanlığın hazırlığını yaptığı sosyal medya yasasını desteklediklerini belirten STK temsilcileri; troller ve itibar suikastı yapan bu tür hesapların engellenmesinin önemli olduğunu vurguladılar. Diyarbakır’da mevcut adliye sarayının ihtiyacı karşılamadığını da belirten STK temsilcileri, yeni adliye sarayının yapılmasını talep etti.

Adalet Bakanı Gürlek, yeni adliye sarayının yapılacağını belirtirken, Diyarbakır STK temsilcilerinin talep ve beklentileri ile ilgili hazırlayacağı raporu, ilk kabine toplantısında gündeme getireceğini söyledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.