İSTANBUL (Medyascope) – Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek’in, oğlu ve gelininin malvarlığına el konuldu.

Görevden uzaklaştırılan tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Böcek ve gelini Zuhal Böcek’in, yürütülen “rüşvet” soruşturması kapsamında mal varlıklarına el konuldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Gökhan Böcek ve gelini Zuhal Böcek’e yönelik, “rüşvet alma”, “rüşveti temin etme”, “irtikap” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından yürütülen soruşturma sürüyor.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Muhittin Böcek, Mustafa Gökhan Böcek, Zuhal Böcek ve torunu Aslan Muhittin Böcek’e ait mal varlıklarına, “rüşvet, irtikap ve suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması suçlarından elde edildiği değerlendirilen kazançların kaçırılmasını önlemek amacıyla” el konulduğu bildirildi.
El koyma kararının, taşınır ve taşınmaz mallar, banka hesapları ve kripto varlıklar dahil olmak üzere tüm mal varlıklarını kapsadığı aktarıldı.
Ne olmuştu?
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen “rüşvet” ve “yolsuzluk” soruşturması kapsamında Muhittin Böcek ve eski gelini Z.K, 5 Temmuz 2025’te gözaltına alınmış, Böcek aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Z.K. ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma kapsamında farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmış, bazıları tutuklanmıştı.
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede sanıkların “icbar suretiyle irtikap”, “haksız mal edinme”, “nüfuz ticareti”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “iftira” suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.
İddianamede Muhittin Böcek’in “icbar suretiyle irtikap”, “haksız mal edinme” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçlarından 15 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve cezaların zincirleme suç hükümleri kapsamında artırılması isteniyor.
16 Mart’ta hakim karşısına çıktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 41 sanığın yargılanmasına 16 Mart’ta başlandı.
Duruşmada savunma yapan Muhittin Böcek, Antalya’da yaşayan her iki kişiden birinin oyunu alarak belediye başkanı seçildiğini belirterek, belediyenin mülkiye başmüfettişleri ve Sayıştay tarafından sürekli denetlendiğini, ihalelerde herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını savundu.
Ömrünün yarısını Antalya’ya hizmet ederek geçirdiğini ifade eden Böcek, “Yakınlarımı zengin etmedim. Hatta yeğenimin şirketi konkordato ilan etti. Yeğenimin daireleri satılıyor. Hiçbir akrabamı zengin etmedim. Bugün iddialarla ilgili yüce mahkemeye hesap vereceğim”dedi.
Belediyenin bütçesini “namusu gibi koruduğunu” söyleyen Böcek, 2024 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “borçsuz belediyeler” arasında yer aldığının altını çizdi ve iki dönemdir kendisine oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşlara hizmet ettiğini dile getirdi.
13 yaşında kaybettiği babasının köy ağası olduğunu ve kendisine kalan bazı arazilerin Konyaaltı Belediye Başkanı olmadan önce imara açıldığını belirten Böcek, söz konusu arsaların bir kısmını devlete bağışladıklarını söyledi. Böcek, çalışmaları sırasında belediyeyi hiçbir şekilde kamu zararına uğratmadığını ifade etti.
Kalp, astım, böbrek ve prostat hastalıkları olduğunu belirten Böcek, suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti.
Gelini tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında yürüttüğü “rüşvet” soruşturmasında, Böcek’in gelini Zuhal Böcek 2 Mayıs’ta tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında “rüşvet” iddiasıyla bir soruşturma yürütüyor. Soruşturma kapsamında 30 Nisan’da Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek ile birlikte iki kişi daha gözaltına alınmıştı.
Polis ekipleri, üç şüphelinin emniyetteki işlemlerini tamamladı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık, ifadelerini aldığı Zuhal Böcek’i “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamasıyla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Diğer iki şüpheli ise ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sulh ceza hakimliği, Zuhal Böcek’in tutuklanmasına karar verdi.
- Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne iki ayrı operasyon: Hem Muhittin Böcek’in gelini hem de belediye personeli hakkında gözaltı kararı
- CHP MYK, Antalya’da Böcek, Muğla’da Aras’ın adaylığını PM gündemine taşıdı, İzmir adayları haftaya kaldı
- Özgür Özel’den Akın Gürlek’e Muhittin Böcek yanıtı: “Ben o cevabı 5 ay önce verdim”
- Zuhal Olcay’ın, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla 4 yıla kadar hapsi istendi
- Böcek ailesinin ölümü: İddianame kabul edildi, ilk duruşma 21 Nisan’da








