ODTÜ Bahar Şenliği’nde provokasyon girişimi: 2 öğrenci tutuklandı

İSTANBUL (Medyascope) – ODTÜ’de geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen İlkay Akkaya konserinde, “bayrağa saldırı” iddialarıyla yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınan altı öğrenciden ikisi tutuklandı.

ODTÜ Bahar Şenliği'nde provokasyon girişimi: Üniversite inceleme başlattı
ODTÜ’lü 2 öğrenci tutuklandı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen İlkay Akkaya konserinde, “bayrağa saldırı” iddialarıyla yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınan altı öğrenciden ikisi tutuklandı.

Mahkeme öğrencilerden ikisinin “devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, “nitelikli kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Dört öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan olaylar üzerine “devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, “nitelikli kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından resen soruşturma başlatmıştı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı verilen 12 öğrenciden altısı 8 Mayıs’ta gözaltına alınmıştı.

ODTÜ’lü 2 öğrenci tutuklandı: Ne olmuştu?

ODTÜ’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 54. yılında düzenlenen geleneksel “Devrim Yürüyüşü” ile anıldı.

Yürüyüşün ardından Devrim Stadyumu’nda devam eden Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında sanatçı İlkay Akkaya sahne aldı.

Akkaya konser verdiği sırada stadyumdaki öğrenciler ile Türk bayrağı açan bir grup öğrenci arasında gerilim yaşandı.

Tribündeki bir grup, Akkaya ile yürüyüş yapan öğrencileri yuhaladı ve Türk bayrağı açıp elleriyle kurt işareti yaptı. Grubun yuhalamaları üzerine öğrenciler “ODTÜ faşizme mezar olacak” sloganlarıyla karşılık verdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.