CHP’de mutlak butlan nöbeti: YSK CHP’nin itirazını reddetti, Kılıçdaroğlu’ndan ilk hamleler

Blogumuz kapanmıştır… CHP’de mutlak butlan nöbeti sürüyor. Bir yandan parti genel merkezinde gergin bir bekleyiş sürüyor, diğer yandan da hukuk yolları tüketiliyor. Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu gün boyu takip ettik. Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç ile Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu Ankara’da CHP Genel Merkezi’nden, Medyascope editörleri de gelişmeleri canlı anlatım sayfamızdan aktardı.

22 Mayıs 2026 13:03

CHP’de mutlak butlan nöbeti: Neler biliyoruz?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na getirilmesinin yankıları sürüyor. İşte şu ana kadar yaşananların kısa bir özeti:

  • CHP, İstinaf Mahkemesi'nin mutlak butlan kararına karşı Yargıtay'a itirazda bulundu. Dilekçede, kararın bozulması ve öncelikle ihtiyati tedbir kararının kaldırılması talep edildi.
  • Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel telefonda görüştü.
  • Kılıçdaroğlu'nun ilk işi, genel merkezin üç avukatını azletmek oldu. Görevden alınan avukatlar Çağlar Çağlayan, Mehmet Can Keysan ve Hazar Kardaş.
  • Kemal Kılıçdaroğlu X hesabında biyografisine "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" yazdı.
  • YSK CHP’nin “mutlak butlan” itirazını reddetti
  • Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nin önünde konuştu.

Özgür Çelik: "Karanlığı beraber yeneceğiz"

CHP İstanbul İl Başkanlığı, CHP Kurultayı’nın iptaline karşı birçok ilçede yürüyüş yaptı. Bahçelievler Haznedar Meydanı’ndan Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yapılan yürüyüşte ANKA Haber Ajansı’na konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Hiç kimse umutsuz olmasın. Bu karanlığı hep beraber yeneceğiz” dedi.

özgür çelik

CHP Kurultayı’nın mahkeme kararıyla iptaline karşı parti örgütlerinin tepkileri sürüyor. İstanbul ilçe örgütleri, pek çok yerde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Bahçelievler’deki Haznedar Meydanı’ndan Bakırköy’deki Özgürlük Meydanı’na yapılan yürüyüşe CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı.

Yürüyüşe ayrıca İYİ Parti, DEM Parti, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, SOL Parti, Emekçi Hareket Partisi, Zafer Partisi, Anahtar Parti ve Yeniden Refah Partisi ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sendika, dernek ve sivil toplum örgütü de destek verdi. Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, yürüyüştekileri parti binasından selamladı.

“Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Özgür Çelik, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Bunun yalnızca CHP yürüyüşü olmadığını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

“Bu mesele CHP meselesi değildir. Bu mesele Özgür Özel meselesi değildir. Türkiye’de demokrasiyi askıya almaya çalışan bir iktidar var. Sandığı sembolik hâle getirmeye çalışan bir iktidar var. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışan bir iktidar var. CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi oldu ve o gün bir darbe mekaniğini devreye soktular. Önce belediye operasyonları, sonra 19 Mart darbesini gerçekleştirdiler. Cumhurbaşkanı adayımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu tutsak ettiler. Çok sayıda yol arkadaşımızı tutsak ettiler ve sonra İstanbul İl binasını abluka altına aldılar. Partimizin kurumsal kimliğine saldırmaya başladılar. Partimizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar ve dün de 19 Mart darbe mekaniğinin yeni bir evresiyle karşı karşıya kaldık.

"Darbeye direnişle yanıt veriyoruz"

Bu darbeye güçlü bir direnişle yanıt veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in, seçilmiş kadrolarımızın yanındayız. Bu gerçekleştirilen meseleler CHP’nin iç meseleleri değildir. Genel Başkan Özgür Özel’in seçildiği kurultay 2023’ün Kasım ayında gerçekleşti. Benim seçildiğim İstanbul Kongresi 2023’ün Ekim ayında gerçekleşti. Yasal itiraz süresinde hiçbir itiraz söz konusu olmadı. Hiç kimse bir itirazda bulunmadı. Ne zaman parti Türkiye’nin birinci partisi oldu, ondan sonra kongrelerimize, kurultaylarımıza dava açmaya başladılar. Bugün verilen kayyum kararının ilk başvurusu 19 Mart darbesinin gerçekleştiği hafta yapıldı. Dolayısıyla bir darbe mekaniği çalışıyor. CHP’yi, toplumsal muhalefeti bölmeye çalışıyorlar. Bu nedenle bu mesele CHP meselesi değildir. Bu mesele demokrasi, anayasal düzen meselesidir.

"CHP’de kavga yok"

Meseleyi CHP içerisinde bir tartışma var gibi göstermeye çalışanlar var. Asla CHP’de bir kavga yoktur. İstanbul’un dört bir yanında şu anda CHP örgütleri, ilçe başkanları meydanlardadır. CHP’liler, kenetlenmiş durumdadır. Bir tarafta emperyalist güçlerden destek alan ceberut iktidara teslim olmuş bir avuç insan vardır. Bir tarafta da demokrasiden, adaletten, özgürlükten yana olanlar vardır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz kararlı bir biçimde mücadelemizi sürdüreceğiz. CHP halktır. Kimse halkın evini teslim alamaz. Biz kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokrasiyi askıya almaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Bu mesele, 20 bin liraya yaşamak zorunda kalan emeklinin, 28 bin lira asgari ücretle geçinmeye çalışanların; her gün sokaklarda cirit atan çetelerin hedefi hâline gelen çocukların, gençlerin, kadınların meselesi. Bu mesele demokratik bir Türkiye meselesi. Hiç kimse umutsuz olmasın. Bu karanlığı hep beraber yeneceğiz.”

 

(ANKA)

YSK'ya "yerel seçimler iptal edilsin" başvurusu

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesi talebiyle başvuru yapıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre bir CHP üyesi, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi'nin, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'nın mutlak butlan nedeniyle malul olduğunun tespiti ile yapıldığı tarihten itibaren iptaline ilişkin kararının ardından YSK'ya başvuru yaptı. 

Başvuruda, 4-5 Kasım 2023'teki kurultayın ardından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesinin talep edildiği belirtildi. 

YSK'nın, yarın yapılacak gündem toplantısında bu başvuruyu da ele alması bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu, 15 yıldır CHP'nin YSK'da temsilciliğini yapan Yakupoğlu'nun görevini sonlandırdı

(ANKA) - Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu'na, "YSK nezdinde Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi olarak önceden yapılmış görevlendirme işleminiz sonlandırılmıştır" bilgilendirmesini yaptı. Yakupoğlu, 15 yıldır bu görevi yürütüyordu. YSK da Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun temsilcilik görevinin sona erdiğini alınan kararın açıklanmasının ardından kendisine bildirdi.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 17. maddesi gereğince, seçime katılan siyasi partilerden, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde en çok oy almış dört siyasi parti ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler, "o siyasi parti genel başkanları tarafından yazılı olarak yetki verilmiş olması şartıyla" YSK'da bir asıl bir yedek temsilci bulundurabiliyor. Bu temsilciler kurulun bütün çalışmalarına ve görüşmelerine katılıyor ancak oy kullanamıyor. 

Mehmet Hadimi Yakupoğlu da 2011'de CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla CHP'nin YSK Temsilcisi olarak görevlendirilmişti. Yakupoğlu, 15 yıldır bu görevi yürütüyordu. 

İstinafın tedbir kararıyla CHP yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin avukatlarını azletmesinin ardından, Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun YSK nezdinde CHP temsilcisi olarak önceden yapılmış görevlendirme işlemini de sonlandırdığını bildirdi. Kemal Kılıçdaroğlu imzalı bilgilendirme yazısı, Yakupoğlu'na gönderildi.

YSK, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi sıfatıyla Mehmet Hadimi Yakupoğlu imzasıyla verilen itirazı kabul ederek görüşmüş ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verdiği mutlak butlan ve ihtiyati tedbir kararına karşı, "delegelerin mazbatalarının geçerliliğinin ve seçilenlerin görevlerinin devam ettiğinin tespit edilmesi" taleplerini oy birliğiyle reddetmişti.

YSK, Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun temsilcilik görevinin sona erdiğini alınan kararın açıklanmasının ardından kendisine bildirdi.

"CHP milletin partisidir"

Özgür Özel, CHP Genel Merkezi önünde konuşuyor:

"CHP milletin partisidir. Atanmış kayyumlar bu partiyi yönetemezler. CHP'nin AKP'nin butlan kolları yönetemez, yönettirmeyiz. AKP'nin yargı kolları üzerindeki cübbelerle bize saldıracak, AKP'nin butlan kolları da gelip bu partiyi yönetecek. Yok öyle yağma!"

Özgür Özel şöyle dedi:

"Herkes bilsin ki bugün burada yaşananlar, Türkiye'de yaşananlar, akan gözyaşları, bir matemin, bir kaybın, bir teslimiyetin işareti değildir. Bugün yaşananlar yarının iktidarının doğum sancısıdır."

Kemal Kılıçdaroğlu, yarın basın açıklaması yapacak

(ANKA) - Çalışma ofisinden ayrılıp, konutuna geçen Kemal Kılıçdaroğlu, yarın kameralar karşısına geçerek basın açıklaması yapacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinden bu yana bulunduğu çalışma ofisinden ayrıldı. Kamuoyuna açıklama yapması beklenen Kılıçdaroğlu'nun yarın kameralar karşısına geçeceği, basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Konutuna geçen Kılıçdaroğlu'nun ses tellerinin tahriş olması nedeniyle bugünkü açıklamasını ertelediği öğrenilirken, açıklamanın nerede, saat kaçta olacağı bilgisi Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Atakan Sönmez tarafından duyurulacak.

Atakan Sönmez: "Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e ‘En uygun zamanda kurultaya gideceğim’ dedi"

Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez:

“Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e ‘En uygun zamanda kurultaya gideceğim’ dedi. Özgür Özel de kendi taleplerinin de bu yönde olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu aktardı. Arkadaşlarıyla değerlendirip geri dönüş yapacak.”

 

YSK, CHP'nin "mutlak butlan" itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin verdiği "mutlak butlan" ve ihtiyati tedbir kararına karşı yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.

CHP, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultay hakkında verilen kararın ardından YSK'ya başvurdu. Parti adına başvuru dilekçesini YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu sundu. Dilekçede, söz konusu kararın "madden ve hukuken uygulanamaz" olduğu belirtildi.

Toplantı yaklaşık iki saat sürdü

Başvuruyu değerlendirmek üzere YSK saat 17.30'da toplandı. Kurul, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından CHP'nin itirazını reddetti. Daha önce kulislerde başvurunun reddedildiğine yönelik iddialar gündeme gelmiş, ancak resmi makamlar bu bilgileri doğrulamamıştı.

Toplantının ardından CHP'nin "mutlak butlan" kararına yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi. Böylece partinin hukuki süreçteki ilk başvurusu sonuçsuz kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu X hesabında biyografisine "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" yazdı

Kemal Kılıçdaroğlu mutlak butlan kararının ardından X hesabının biyografisini güncelledi. Kılıçdaroğlu biyografisine "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" diye yazdı. Kılıçdaroğlu'nun biyografisinde daha önce "Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. Genel Başkanı" yazıyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu X hesabında biyografisine

Bağımsız gazeteciliğe tam da böyle günlerde daha çok ihtiyaç var

Herkese merhaba! 

Haberciliğimizi sürdürebilmek sizlerin desteğiyle mümkün. Medyascope’a destek olun, doğru ve güvenilir habere ulaşın.

Sana en uygun abonelik paketini buradan seçebilirsin: https://abonelik.medyascope.tv/

 

Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu'ndan ortak basın açıklaması

Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, genel merkezdeki görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı:

Özgür Özel, "En başından beri en demokratik açıklamaları yapan ve en net tavrı sergileyen Dervişoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Dervişoğlu da "100 yıllık bir siyasi partiye böyle bir kararla kayyum atamak garabettir. Benden ne tür bir tavır bekleniyordu, doğrusunu isterseniz, bilmiyorum" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi'ne yeni pankart asıldı

CHP Genel Merkezi'ne yeni pankart asıldı. Pankartta "Geri adım yok, mücadeleye devam!" yazıyor.

Baş'tan CHP'ye dayanışma ziyareti: "Onlar hukuksuzluk yapmayı biliyorsa biz de direnmeyi biliyoruz"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın yer aldığı heyet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Görüşme, CHP'ye yönelik mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Heyet, ziyarette dayanışma mesajlarını iletti.

Baş, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi. TİP Genel Başkanı açıklamasında, meselenin yalnızca CHP'nin iç işi olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Baş, sürecin Parti Meclisi'nde ele alındığını aktardı

TİP Genel Başkanı, butlan kararının ardından partinin yazılı açıklama yayımladığını anımsattı. Baş, kararın ardından Parti Meclisi'nin toplandığını ve süreci ayrıntılı biçimde değerlendirdiğini aktardı. Baş, CHP'ye gerçekleştirilen ziyaretin bu değerlendirmenin ilk adımı olduğunu söyledi.

Baş, görüşmede CHP heyetiyle dayanışma duygularını paylaştıklarını belirtti. TİP Genel Başkanı, meselenin yalnızca CHP'ye dönük bir yargı kararı olarak ele alınamayacağını öne sürdü. Baş, konunun salt hukuki çerçevede değerlendirilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.

TİP Genel Başkanı, 25 yıllık iktidar pratiğine ilişkin değerlendirmede bulundu

Baş, Türkiye'de uzun süredir tek parti iktidarından tek adam iktidarına dönüşen bir pratik bulunduğunu ileri sürdü. Baş'a göre iktidar, geçmişte "Yeter, söz milletin" söylemiyle yola çıkmış ve elitlerin, yargının ve ordunun vesayetine karşı söylem geliştirmişti. TİP Genel Başkanı, geride kalan 25 yıl içinde iktidarın bu söylemlerin tersine adımlar attığını öne sürdü.

Baş, mevcut iktidarın yalnızca siyaset alanında değil toplumun genelinde vesayet oluşturmaya çalıştığını savundu. TİP Genel Başkanı, bir önceki gün açıklanan butlan kararını bu sürecin yeni bir adımı olarak nitelendirdi.

Baş, geçmiş örneklere atıfta bulundu

TİP Genel Başkanı, geçmişte halkın seçtiği belediye başkanlarının ve milletvekillerinin görevden uzaklaştırıldığını anımsattı. Baş, iktidarın engelleyemediği isimleri cezaevinde tuttuğunu ve belediyelere kayyum atadığını ileri sürdü. TİP Genel Başkanı son adımı, ana muhalefet partisinin liderini ve yönetimini belirleme girişimi olarak tanımladı.

Baş, açıklamasının son bölümünde çeşitli isimlere ve olaylara atıfta bulundu. Baş; Akbelen'deki köylülere, Ankara'da hak arayan maden işçilerine ve cezaevindeki gazeteci İsmail Arı'ya değindi. TİP Genel Başkanı ayrıca 10 yıldır Edirne'de tutulan Selahattin Demirtaş'ı, Silivri Cezaevi'nde 3 yıldır bulunan Milletvekili Can Atalay'ı ve bir buçuk yıldır cezaevinde olan Ekrem İmamoğlu'nu hatırlattı.

Baş, açıklamasını dayanışma mesajıyla bitirdi

TİP Genel Başkanı, ülkede 301 madencinin yaşamını yitirdiğini ve madencilerin avukatlığını üstlenen Selçuk Kozağaçlı'nın da cezaevinde bulunduğunu anımsattı. Baş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizi 25 yıldır teslim alamadılar, bu yeni saldırıyla da teslim alamasınlar. Onlar hukuksuzluk yapmayı biliyorsa, biz de direnmeyi biliyoruz. Sonunda mutlaka biz kazanacağız, hiç kimse yılgınlığa kapılmasın."

Özgür Çelik Bakırköy'de konuşacak

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bakırköy'de basın açıklaması yapacak:

"CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bugün tüm İstanbul genelinde ilçe başkanlıklarınca eş zamanlı gerçekleştirilecek yürüyüş ve basın açıklamaları kapsamında Bahçelievler Haznedar Meydanı’ndan, Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yapılacak yürüyüşe katılacak, ardından basın açıklaması yapacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Tarih: 22 Mayıs Cuma (bugün)
Saat: 18.00
Yer: Haznedar Meydanı, Bahçelievler"

Özgür Özel, Erkan Baş ile görüştü

Seçilmiş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi.

Çağlar Çağlayan: "İnanıyorum ki, sonunda mutlaka halkın iradesi kazanacaktır"

CHP'nin avukatı Çağlar Çağlayan azledilmesiyle ilgili X hesabından bir paylaşım yaptı. Çağlayan, "13 yıl boyunca, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu değerlerine duyduğum inançla; partimize yönelik her türlü hukuksuzluğa, baskılara, siyasi operasyonlara ve yargının araçsallaştırılmasına karşı meslektaşlarımla birlikte hukuki mücadele vermeyi görev saydım" dedi.

Çağlayan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu hukuksuzluğun parçası olan, imza atan, görev alan, sessiz kalan, meşrulaştırmaya çalışan herkese açık çağrıda bulunuyorum: Hiçbir makam, hiçbir geçici güç ilişkisi, hukukun ve vicdanın üstünde değildir. Tarih, hukuksuzluk karşısında direnenleri de bu sürece ortak olanları da ayrı ayrı kaydedecektir. Bugün verilen her kararın, atılan her imzanın ve alınan her tutumun yarın hem hukuk hem de toplum vicdanı önünde bir karşılığı olacaktır. Başta partimizin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere, demokrasi ve hukuk mücadelesinden geri adım atmayan tüm yol arkadaşlarımla hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olmaya devam edeceğimi de beyan ediyorum."

Müsavat Dervişoğlu: "Anti demokratik bir kalkışma"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin genel merkez binasında CHP'ye mutlak butlan kararı sonrası açıklama yaptı. 

Demokrasinin temelinde millet egemenliği, eşitlik ve adaletin olduğuun belirten Dervişoğlu, "İktidar ya da muhalefet fark etmez, tüm siyasi partiler bu ülkenin ortak siyasal mirasının parçalarıdır. Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle sürüklendiğimiz tek adam rejiminde; baskıların, yoksulluğun, yolsuzluğun ve bugün karşı karşıya kaldığımız hukuksuzluğun sebebi de bu sistemdir" dedi.

Dervişoğlu şunları söyledi:

"Sürekli millet iradesinden dem vuran cumhur ittifakının, iktidarını sürdürebilmek için tenezzül ettiği bu ve benzeri yöntemler, hukuk sistemimiz ve adalet kalemizin burçlarında gedik açmıştır. Bu mesele bir siyasi partinin kurultayı ile ilgili olmaktan öte, seçim sistemimiz ve Anayasamız açısından da ağır sonuçları olabilecek bir meseledir. İşte bu tarihi noktada; ben Müsavat Dervişoğlu olarak huzurunuzda bir kez daha ifade ve ilan ediyorum ki; İYİ Parti taraftır. İYİ Parti bu tek adam rejimine karşı; parlamenter demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, adil bir devlet, adil bir yargı ve adil bir yönetimden taraftır.

İYİ Parti Türkiye’yi üniter yapısına dağıtarak, istibdat rejimine sürüklemek isteyenlere karşı Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet devletinden taraftır. Çok partili Türk demokrasisine bir darbe, Türk milletinin bugününe ve istikbaline bir pusu ve Cumhuriyet’in yüksek mirasına melun bir saldırı olarak gördüğümüz mutlak butlan kararının, bizzat kendisi mutlak butlandır. Unutulmasın ki, Anayasamıza göre, bu konulardaki tek ve son yetki sahibi olan Yüksek Seçim Kurulu kararını hiçe sayarak, aslında anayasamızı çiğneyen bu yaklaşım, iktidar partisi de dahil tüm siyasi partiler için bir tehdittir. Yargı vesayeti anlamına gelebilecek böylesi bir adım, Anayasamızdan başlayarak ilgili yasalarımızı hiçe sayan, millet iradesine karşı yapılmış anti demokratik bir kalkışmadır. Cumhuriyet tarihi, millet iradesinin önüne engeller çıkarmaya çalışanların akıbetlerine dair örneklerle doludur."

Ümit Özdağ'dan seçim çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'ye mutlak kararın ardından partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. Özdağ, erken seçim çağrısı yaptı:

"Bugün yaşananlar, aynı zamanda anayasal bir organ, yargı organı olan Yüksek Seçim Kurulu’nun anayasal yetkilerine karşı da bir darbe girişimidir. Biz Zafer Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin içindeki siyasi duruş, tavır ve ekiplerle ilgilenmiyoruz. Bu siyasi mühendislik girişimlerini Türk halkı sakin, kızgın, öfkeli bir şekilde izliyor. Sandıkta bu siyasete yapılan müdahalelerin hesabını muhakkak soracaktır. Bugünkü iktidar da iktidara 28 Şubat sürecinde yapılan müdahalelere Türk halkının tepkisiyle gelmişti ve şimdi kendisi benzer müdahaleleri, hem de dozajını çok artırarak yapıyor. Bunu İstanbul 2019 seçimlerinde denediler, sonucu ikinci seçimde gördüler ama bundan ders almamışa benziyorlar. Evet, hadi gelin erken seçime gidelim. Bu yaptıklarınızı Türk halkına soralım. Hodri meydan!

Dileğimiz, önümüzdeki sürecin hızla Türkiye’yi seçime götürmesidir. Çünkü yaşanan devlet krizi, yaşanan düşman ceza hukuku uygulamaları göstermektedir ki bu iktidar iktidarda olduğu sürece demokrasinin, hukuk devletinin, devletin taşıyıcı kurumlarının, kolonlarının tasfiyesi ve zayıflatılması devam edecektir. Tek çözüm vardır; o da millete gitmek ve millete sormaktır. Biz buna hazırız. Haydi seçime gidelim.”

Özgür Özel, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, destek ve dayanışma ziyaretinde bulunan Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezindeki makamında bir araya geldi.

Özgür Özel Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi

Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanları ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili’nin de Genel Merkez’e gelmek üzere yolda oldukları iletildi.

İcra heyeti Kemal Kılıçdaroğlu'na tebliğ etti

İcra memurları, Lütfü Savaş'ın avukatıyla Kemal Kılıçdaorğlu'nun ofisine giderek, kararı Kılıçdaroğlu'na tebliğ etti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.