Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi: 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi

İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – Merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 420 mülki idare amirinin görev yeri, Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi’yle yeniden belirlendi.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi: 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi: 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi
Haberin özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
  • Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 420 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.
  • İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, atamaların liyakat, kıdem ve ihtiyaçlar esas alınarak yapıldığını belirtti.
  • Taşra teşkilatındaki 15 mülki idare amirinden 11’i kaymakam, 4’ü vali yardımcısı olarak atandı.
  • İstanbul, Ankara ve İzmir’deki kaymakamların görev yerleri de değişti.
  • Atamalar, mülki idare amirlerinin başarılı hizmetleri ve kıdemleri doğrultusunda yapıldı.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 430 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi

Atamanın detayları

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin sosyal medya hesabından kararnameye ilişkin açıklaması şöyle:

“Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve takdirleriyle, İçişleri Bakanlığımıza ait Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlanmıştır. Bulundukları görev yerlerinde hizmet sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeret durumları doğrultusunda değerlendirmeye alınan Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan toplam 430 Mülki İdare Amirimizin görev yerleri; liyakat, kıdem, hizmet gerekleri ve kurumsal ihtiyaçlar esas alınarak yeniden belirlenmiştir.

Bu kapsamda; taşra teşkilatımızda görev yapan 15 Mülki İdare Amirinden 11’i kaymakam, 4’ü vali yardımcısı olmak üzere merkez teşkilatımızdaki görevlere atanmıştır. Ayrıca 208 mülki idare amirimiz kaymakamlıktan kaymakamlığa, 82’si kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 74’ü vali yardımcılığından vali yardımcılığına, 32’si ise vali yardımcılığından kaymakamlığa atanmıştır. Bunun yanında İstanbul’da beş, Ankara’da dört ve İzmir’de altı kaymakamımızın görev yerleri değiştirilmiştir.

Ayrıca, altısı il, yedisi ilçe kayyımı olarak görev yapan 13 mülki idare amirimizden, ilçe kayyımı olarak görev yapan dört mülki idare amiriz, görev süreleri boyunca ortaya koydukları başarılı hizmetler doğrultusunda talepleri ve kıdemlerine uygun görevlere atanmış; yerlerine ise yine kıdemli ve başarılı mülki idare amirlerimiz görevlendirilmiştir.

Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolunda; milletimize en yakın devlet temsilcileri olan mülki idare amirlerimizin bilgi, birikim ve tecrübeleriyle şehirlerimize ve aziz milletimize hizmet etmeyi aynı kararlılıkla sürdüreceklerine yürekten inanıyorum. Kararnamemizin; mülki idare amirlerimize, kıymetli ailelerine, görev yapacakları şehirlerimize ve aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim, üstlendikleri bu önemli vazifelerde kendilerine muvaffakiyetler nasip eylesin.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş