İSTANBUL (Medyascope) – Kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal Tuzla’daki bir inşaatta bulundu. Öldüresiye dövülen Karaal hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı. Karaal, öldürülmek üzereyken kurtarıldığını söyledi.

İstanbul-Maltepe’deki evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce alıkonulan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal bulundu.
Karaal Tuzla’daki bir prefabrik fabrikada elleri kolları bağlı olarak bulundu. Olay yerinde üzerinde silah bulunan ve Karaal’a yemek getirdiği söylenen İsmail Aykurt dahil sekiz kişi gözaltına alındı.
Olaya ilişkin Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgilendirmesi şöyle:
“2026 günü İlimiz Maltepe ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kimliği belirsiz kişilerce kaçırılması olayına ilişkin yürütülen soruşturmada Erhan Karaal bulunmuş olup 8 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle devam edilmektedir.”
“Kafama sıkacaklardı”
DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre yaklaşık 36 saat boyunca alıkonulan Karaal’ın ağır şekilde darp edildi. Kurtarılmasının ardından Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karaal’ın tedavisi ve sağlık kontrolleri sürüyor. Karaal’ın hayati tehlikesi bulunmuyor.
Karaal’ın yaşadıklarını eşi Ayşe Karaal’a anlattığı öğrenildi. Buna göre Erhan Karaal, kaçırıldığı süre boyunca farklı noktalarda tutulduğunu ve şüphelilerin yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiğini söyledi.
Karaal’ın eşine şunları anlattığı öğrenildi:
“Kaçıranlar beni öldürecekken polisler son anda beni kurtardı. Beni bütün gece dolaştırdılar; eski fabrika binalarında, metruk yerlerde tuttular. Yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiler. Basında çıkan haberlerden sonra iyice köşeye sıkıştılar. Benden para istediler. Saatlerce darp edildim. Sonuç alamayacaklarını anlayınca kaçmadan önce benim kafama sıkacaklardı. O anda polis geldi ve beni kurtardı. Yoksa öldürülecektim.”
Eşini de arayıp para istemişler
Soruşturmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre şüpheliler, Karaal’ı alıkoydukları sırada eşi Ayşe Karaal ile de irtibat kurdu.
Şüphelilerin telefonla ulaştıkları Ayşe Karaal’dan para getirmesini istediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında fidye talebinin içeriği, şüphelilerin kimlikleri ve olası bağlantıları araştırılıyor.
Olay nasıl gerçekleşti?
Erhan Karaal’ın eşi Ayşe Karaal, Halk TV’de katıldığı programda olay anını anlattı. İki kişinin Karaal’ın başına vurduğunu ve aracın içine attığını ifade eden Ayşe Karaal, “Erhan, ‘Polis, polis’ diye bağırdı. Aracın içinde ise 4-5 kişi vardı. Bir kızım eşimin yanındaydı, diğer kızım da olayı pencereden gördü. Hemen polise haber verdik” dedi.
Eşgallerinin tespit edildiğini ifade eden Karaal’ın eşi, yardım beklediğini söyledi:
“İki kızım da dünden beri uyumadık, karakoldayız, bekliyoruz. Biz bu olaya inanamıyoruz. Hiçbir komşumla da sıkıntım yoktur. 2019’dan beri İBB’deydi. Arkadaşlarına da sordum, böyle bir şey nasıl olur diye. Polislerimiz canla başla, dünden beri bizimle uyumadan mesai yaptılar. Eşkâlleri tespit edildi ve polisle paylaşıldı. 8 yıl tanışıklığımız vardı ve 20 yıldır da evliyim. Erhan’ın iki kızımıza, bana sesini yükseltmişliği yoktur. Eşimi duyan, bilen kim varsa bize yardımcı olsun. Benim eşim karıncayı incitmezdi. Neden kaçırıldığını da bilmiyoruz. İçkisi, kumarı, sigarası, hiçbir şeyi olmayan bir insandır benim eşim. Herkesin yardımını istiyoruz. Adalet Bakanımıza güveniyoruz. Telefonu yanındaydı. Telefonu Kartal’da açık bir alanda sinyal verdi. Biz çığlık çığlığa arayınca polisimiz sağ olsun dün bütün sokakları kapattı. İnşallah eşimi bulacağız ve kutlama haberi yapacağız.”
Halk TV muhabiri Umut Taştan’ın edindiği görüntülere göre Karaal, karşı binada oturan kayınvalidesinin evinden çıkıp kendi apartmanının tam kapısının önüne geldiği sırada sokağa ters yönden bir araç giriyor.
Araçtan inen yaya vaziyetteki iki kişi, doğrudan Erhan Karaal’ın üzerine koşuyor. O sırada Karaal’ın komşularından biri durumu fark ederek “Erhan” diye bağırıyor, Karaal ise “Polis” diyerek yardım istiyor. Şüpheliler duraksamadan Karaal’ı toparlayarak aracın içerisine atıp darp ediyor. Araç hızla sağa dönerek sokaktan uzaklaşıyor.
Plaka sahte çıktı
Avukat Tayfun Taşlıoğlu ANKA’ya yaptığı açıklamada, ailenin hemen Maltepe Polis Merkezi’ne gittiğini söyledi, aracın sahte plakalı çıktığını belirtti, “Burada yapılan sorgulamalarda aracın yalnızca marka ve modeli görülebiliyor. Ancak şahısları teşhis edebilecek durumda değiller. Hem akşam karanlığı olması hem de olayın uzakta gerçekleşmesi ve çocukların küçük olması nedeniyle yüz eşkâllerini tespit edemiyorlar. Buna rağmen aracın plakasını alabiliyorlar. Plaka sorgulandığında ise plakanın sahte olduğu ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Dosyaya gizlilik kararı getirildi
Avukat Taşlıoğlu, dosyaya gizlilik kararı getirildiğini söyledi, Karaal’ın İBB davasında yargılandığını hatırlattı. Telefonuyla ilgili olarak, çeşitli uygulamalar üzerinden konum tespiti yapılmaya çalışıldığını da anlatan Taşlıoğlu şöyle devam etti:
“Telefon kapalı görünüyordu ve iPhone’un konum bulma uygulaması benzeri sistemlerle de herhangi bir tespit yapılamamıştı. Ancak tablet üzerinden yapılan takipte, bugün yaklaşık iki saat önce Kartal’da bir sokakta telefonun konumu tespit edildi. Bu bilgi derhal asayiş ekiplerine bildirildi. ‘Konuya ilişkin konumu bu uygulama üzerinden tespit ettik’ denilmesine rağmen, ekiplerin oraya gidip gitmediğini dahi bilmiyoruz. Hatta biz bu bilgiyi verdikten yaklaşık bir saat sonra bile bölgeye gidilmediğini öğrenmiştik. Bu nedenle sürecin oldukça atıl yürütüldüğünü düşünüyoruz.”







