İSTANBUL (Medyascope) – 24 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, D Grubu’ndaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Turnuvaya Avustralya yenilgisiyle başlayan Türkiye için Santa Clara’daki mücadele gruptan çıkma umutları açısından kritik önemde.
Haberin özeti:
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
- A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak.
- Maç, 20 Haziran’da Santa Clara’daki Levi’s Stadyumu’nda oynanacak ve TRT1’den yayınlanacak.
- Türkiye, grup aşamasında Avustralya, Paraguay ve ev sahibi ABD ile mücadele ediyor.
- Paraguay, Dünya Kupası’na 16 yıl aradan sonra katıldı ve daha önce çeyrek finale yükseldi.
- Gustavo Alfaro yönetimindeki Paraguay, eleme maçlarında dikkat çekici sonuçlar aldı ve önemli oyuncuları var.
2026 FIFA Dünya Kupası’na Avustralya karşısında aldığı 2-0’lık yenilgiyle başlayan A Milli Futbol Takımı, D Grubu’ndaki ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak.
Türkiye-Paraguay maçı 20 Haziran Cumartesi günü Türkiye saatiyle 06.00’da ABD’nin Santa Clara kentindeki Levi’s Stadyumu’nda oynanacak. Mücadelede El Salvador Futbol Federasyonu’ndan Ivan Barton Cisneros düdük çalacak.
Türkiye-Paraguay maçı TRT1 ekranlarından yayınlanacak.
D Grubu’nda Türkiye’nin rakipleri Avustralya, Paraguay ve ev sahiplerinden ABD.
Grubun diğer maçında ABD ile Avustralya karşı karşıya gelecek.
Türkiye ile Paraguay, Dünya Kupası’nda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım bugüne kadar yalnızca 1995’te oynanan ve golsüz sona eren özel maçta karşılaştı.
Paraguay maçının hazırlıkları tamam ⚡️#BizimÇocuklar I #TURPAR | @Trendyol pic.twitter.com/oMftwK63ya
— Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷 (@MilliTakimlar) June 19, 2026
Montella kadroda değişikliğe gidecek mi?
A Milli Takım’da Paraguay maçı öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor ancak teknik direktör Vincenzo Montella’nın, mutlak galibiyet ihtiyacı taşıyan karşılaşmada ilk 11’de değişiklikler yapması bekleniyor.
İtalyan teknik adamın Avustralya maçında oyuna sonradan dahil olan Kenan Yıldız’a bu kez ilk 11’de şans vermesi bekleniyor. Sağ bekte Zeki Çelik’in yerine Mert Müldür’ün başlaması da güçlü ihtimaller arasında.
Kenan Yıldız’ın sol kanatta görev alması halinde Barış Alper Yılmaz’ın sağ kanada geçmesi, Avustralya maçına bu bölgede başlayan Arda Güler’in ise 10 numara pozisyonunda sahaya çıkması bekleniyor.
Montella, A Milli Takım’ın başında 35. maçına Paraguay karşısında çıkacak. İtalyan teknik direktör yönetiminde 25’i resmi, 9’u özel 34 maça çıkan Türkiye, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.
Ay-yıldızlılar bu süreçte 61 gol atarken, kalesinde 43 gol gördü.
Paraguay Dünya Kupası’na nasıl geldi?
Türkiye’nin rakibi Paraguay, 16 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası finallerine katılma hakkı kazandı. Güney Amerika temsilcisi, turnuvaya dokuzuncu kez katılıyor.
Paraguay’ın Dünya Kupası tarihindeki en büyük başarısı 2010’da çeyrek finale kalmasıydı. Son katıldığı turnuvada, daha sonra şampiyon olacak İspanya’ya 1-0 yenilerek elenen Paraguay; 1986, 1998 ve 2002’de de son 16 turuna yükselmişti.
FIFA dünya sıralamasında 40. basamakta yer alan Paraguay, 2026 Dünya Kupası’ndaki ilk maçında ev sahiplerinden ABD’ye 4-1 mağlup oldu. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Güney Amerika ekibi, daha önceki 16 Dünya Kupası maçının ilk devrelerinde toplam aynı sayıda gol yemişti.
Gustavo Alfaro Paraguay’ı nasıl değiştirdi?
Paraguay’ın teknik direktörü Arjantinli Gustavo Alfaro. 63 yaşındaki teknik adam, kariyeri boyunca Güney Amerika’da birçok kulüp takımında görev aldı. 2019’da Boca Juniors ile lig şampiyonluğu yaşadı, 2007’de ise Arsenal de Sarandí ile Copa Sudamericana’yı kazandı.

Dört Dünya Kupası’nda Kolombiya televizyonunda yorumculuk yapan Alfaro, 2022 Dünya Kupası’nda Ekvador Milli Takımı’nın başındaydı. Ekvador, o turnuvada dört puanla grup üçüncüsü olmuş ve elenmişti.
Paraguay, Alfaro yönetiminde Güney Amerika elemelerini 10 takım arasında altıncı sırada tamamladı ve play-off oynamadan Dünya Kupası biletini aldı. İlk altı eleme maçında yalnızca bir gol atan Paraguay, Alfaro’nun göreve gelmesinden sonra 12 maçta sadece bir yenilgi aldı.
Paraguay, elemelerde son dünya şampiyonu Arjantin’i ve beş kez Dünya Kupası kazanan Brezilya’yı da mağlup etti. Takımın Ekvador ile golsüz berabere kalarak Dünya Kupası’nı garantilemesinin ardından Paraguay Devlet Başkanı Santiago Peña ülkede resmi tatil ilan etmişti.
Paraguay’da dikkat çeken oyuncular kimler?
Paraguay’da dikkat çeken isimlerin başında Miguel Almirón geliyor. ABD’de Atlanta United forması giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, Güney Amerika elemelerinde Paraguay’ın en etkili isimlerinden biri oldu.

Daha önce Premier Lig’de Newcastle United’da da forma giyen Almirón, eleme maçlarında 82 kez top kazandı ve 23 gol pozisyonu yarattı. Bu iki alanda da takımının en etkili oyuncusu olan Almirón’un, Paraguay’ın Dünya Kupası’nda ilerleyebilmesi için gol katkısını da artırması gerekiyor.
Takımın bir diğer önemli ismi Julio Enciso. Transfermarkt’a göre piyasa değeri 25 milyon euro olan Enciso, bu sezon Strasbourg formasıyla Fransa Ligi’nde 12 gol atarak kariyer rekoru kırdı. Ancak Nikaragua ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı kas sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası öncesi Paraguay cephesinde endişe yarattı.
Paraguay’da Gustavo Caballero da Türkiye maçında forma giyemeyecek. Antrenmanda ağrıları artan forvet oyuncusunun, A Milli Takım’a karşı dinlendirileceği belirtildi.
Brighton & Hove Albion forması giyen 23 yaşındaki Diego Gómez de Paraguay’ın önemli kozlarından biri. Bu sezon çift haneli gol sayısına ulaşan Gómez, nisan ayında dizinden sakatlanmış ancak sezonun son maçında sahalara dönmüştü.
Savunmada ise Junior Alonso öne çıkıyor. Brezilya’da Atletico Mineiro forması giyen sol bek, CIES Futbol Gözlemevi’nin araştırmasına göre 2025’te kulüp ve milli takım formasıyla toplam 6 bin 36 dakika sahada kaldı ve dünyada en fazla süre alan saha oyuncusu oldu.








