Adıyaman’dan dünyaya uzanan zafer: Berfin Polat dünya şampiyonu oldu

ADIYAMAN (Medyascope) – Berfin Polat, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Okullar Arası Dünya Muay Thai Şampiyonası’ndan altın madalyayla döndü.

Adıyamanlı Berfin Polat
Adıyamanlı Berfin Polat Dünya Muay Thai şampiyonu oldu
Haberin özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
  • Adıyamanlı Berfin Polat, Kuala Lumpur’da düzenlenen Okullar Arası Dünya Muay Thai Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.
  • 48 kilogram kategorisinde yarışan Polat, tüm maçlarını kazanarak Dünya Şampiyonu unvanını aldı.
  • Berfin Polat, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil ederken İstiklal Marşı’nı okutmayı başardı.
  • Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Elüstü, bu zaferin gençler için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Adıyaman’ın Besni ilçesi, sporda gurur dolu bir başarıya daha imza attı. Berfin Polat, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Okullar Arası Dünya Muay Thai Şampiyonası’nda rakip tanımadı, zirveye adını altın harflerle yazdırdı.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından organize edilen dev şampiyonada 48 kilogram kategorisinde mücadele eden genç sporcu, çıktığı tüm karşılaşmaları kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

Azmi, disiplini ve ringdeki üstün performansıyla dikkat çeken Berfin Polat, sadece bir şampiyonluk değil, aynı zamanda hem Adıyaman’a hem de Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Besni’den yetişerek dünya sahnesine uzanan bu büyük başarı, Adıyaman’ın spor potansiyeli için güzel örnek oldu.

Uluslararası arenada İstiklal Marşımızı okutmayı başaran genç sporcu, Türk sporunun yükselen yıldızları arasında yerini aldı.

Adıyaman’dan çıkan bir dünya şampiyonu olarak tarihe geçen Berfin Polat, kararlılığı ve başarısıyla yeni nesillere umut olurken, Türkiye’nin spor alanındaki gücünü de bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.

Adıyamanlı Berfin Polat Dünya Muay Thai şampiyonu oldu

“Gençler için ilham”

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Elüstü de bu tarihi başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, Berfin Polat’ın elde ettiği şampiyonluğun sadece bir spor zaferi değil, aynı zamanda gençler için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Elüstü, bu başarıda emeği bulunan antrenör Serdar Meşen başta olmak üzere ailesine ve tüm destekçilere teşekkür ederek, yeni uluslararası başarıların geleceğine olan inancını dile getirdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş