ADIYAMAN (Medyascope) – Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, Bakan Murat Kurum’un kent ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Torunoğlu, Çarşı Projesi’nin tamamlanmasını istedi ve hak ediş ödemelerindeki gecikmeye dikkat çekti.
Haber özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
- Mehmet Torunoğlu, Bakan Murat Kurum’un ziyareti öncesi açıklama yaptı.
- Torunoğlu, Çarşı Projesi’nin tamamlanmasının Adıyaman için kritik olduğunu vurguladı.
- TOKİ ve Emlak Konut projelerinin Adıyaman’ın yeniden inşasında önemli rol oynadığını belirtti.
- Hak ediş ödemelerindeki gecikmelere dikkat çekti ve zamanında yapılmasının piyasa için önemli olduğunu ifade etti.
- Torunoğlu, Bakan Kurum’un şehre olan desteğinden memnuniyet duyduğunu aktardı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un kente yapacağı ziyaret öncesinde bir açıklama yayımladı. Torunoğlu açıklamasında, deprem sonrası yürütülen çalışmalara değindi. Çarşı Projesi’nin tamamlanması gerektiğini savundu.
Torunoğlu, TOKİ ve Emlak Konut projelerine değindi
Torunoğlu, depremin ilk gününden bu yana Adıyaman’a destek verildiğini öne sürdü. TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla yürütülen projelerin kentin yeniden inşasında rol oynadığını iddia etti. Yerinde Dönüşüm Projesi’nin konutların yanı sıra ticari hayatı da etkilediğini aktardı.
Torunoğlu, “Depremin ilk anından itibaren Adıyaman’ımıza gösterdiğiniz yakın ilgiye yakından şahidiz. Ortaya koyduğunuz kararlı duruş ve güçlü destek sayesinde binlerce vatandaşımız kısa sürede güvenli konutlarına kavuştu. TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla yürütülen projeler, şehrimizin yeniden inşasında hayati rol oynadı” dedi.

Çarşı Projesi’nin tamamlanmasını istedi
Torunoğlu, Çarşı Projesi’ni Adıyaman’ın kalbi olarak nitelendirdi, projenin tamamlanmasının kent için dönüm noktası olacağını ileri sürdü. Projenin yeni iş yerlerinin ötesinde ticaret, ekonomi ve turizm açısından önem taşıdığını savundu.
Torunoğlu, “Çarşı Projesi’nin bir an önce tamamlanması en büyük beklentimizdir. Bu proje sadece yeni işyerleri anlamına gelmiyor, Adıyaman’ın ticaretini, ekonomisini ve turizmini yeniden canlandıracak stratejik bir adımdır. Şehrimizin yeniden ayağa kalkış hikâyesinin en güçlü sembollerinden biri olacaktır” dedi.

Hak ediş ödemelerindeki gecikmeye dikkat çekti
Torunoğlu, iş dünyasının yaşadığı ekonomik sorunlara da değindi. Yerinde Dönüşüm kapsamında çalışan firmaların hak ediş ödemelerinde gecikme yaşandığını iddia eden Torunoğul, ödemelerin zamanında yapılmasının piyasa açısından önemli olduğunu öne sürdü.
Torunoğlu, “Firmalarımızın hak ediş ödemelerinde yaşanan gecikmeler ciddi bir tıkanıklığa neden oluyor. Bu ödemelerin zamanında yapılması, piyasanın canlılığını koruması açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Torunoğlu, “Sayın Bakanımızın Adıyaman’a gösterdiği hassasiyete güveniyoruz. Depremin ilk gününden bu yana şehrimizi yalnız bırakmadınız. Bugün de inanıyoruz ki Çarşı Projesi başta olmak üzere kalan beklentilerimize kayıtsız kalmayacaksınız” dedi.





