Tayland’da 14 yaşındaki öğrenciden okul saldırısı: Önce ailesini, sonra öğretmenlerini öldürdü

Tayland okul saldırısı

İSTANBUL (Medyascope) – Tayland’ın başkenti Bangkok yakınlarındaki bir okulda 14 yaşındaki bir öğrenci silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan okula gitmeden önce büyükanne ve büyükbabasını öldürdü, ardından okulda beş öğretmenini öldürüp 22 kişiyi yaraladı.

Tayland’da 14 yaşındaki bir öğrenci, Bangkok’un dışındaki Debsirin Nonthaburi okulunda silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan, okulda beş kişiyi öldürdü, 22 kişiyi yaraladı. Yaralılardan dokuzunun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çocuk daha sonra aynı silahla kendisini vurdu, hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

14 yaşındaki saldırgan okuldaki saldırısından önce büyükanne ve büyükbabasını da öldürdü.

Tayland’da okul saldırısı: 14 yaşındaki saldırgan önce ailesini, sonra öğretmenlerini öldürdü.

Polis, saldırganın büyükbabasına ait silahla en az 26 el ateş ettiğini ve üzerinde 34 mermi daha bulunduğunu açıkladı. Saldırı sırasında okulda bulunan öğrencilerden bazıları silah seslerini duyduktan sonra sınıflara saklandı. Polis ekipleri daha sonra öğrencileri binadan tahliye etti.

Acil yardım ekipleri, üst kattaki bir bölümde bir erkek öğretmenin hayatını kaybettiğini, başka bir odada ise göğsünden ve kolundan yaralanmış bir kadın öğretmen bulduklarını aktardı.

Tayland’da okul saldırısı: İşte son yıllarda yaşanan silahlı saldırılar

Debsirin Nonthaburi, 2025-2026 eğitim yılında yaklaşık 3 bin 100 öğrencinin ve 147 öğretmenin bulunduğu köklü okullardan biri.

Tayland, Güneydoğu Asya’da sivillerin silah sahipliğinin en yüksek olduğu ülkeler arasında fakat silah yasaları da oldukça katı. Yasadışı silah bulundurmanın cezası 10 yıla kadar hapis olabiliyor.

Ülke son yıllarda çocukların da hayatını kaybettiği bir dizi silahlı saldırıyla sarsıldı. 2022’de eski bir polis memurunun düzenlediği silahlı ve bıçaklı saldırıda 36 kişi öldürülmüş, hayatını kaybedenlerin 22’si bir kreşteki çocuklar olmuştu.

Kaynak: Guardian

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş