Abdullah Öcalan’ın aile fotoğrafı paylaşıldı

İSTANBUL (Medyascope) – PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, 2025’te İmralı Cezaevi’nde ailesiyle görüşmesine ait fotoğrafı paylaşıldı.

Abdullah Öcalan’ın aile fotoğrafı paylaşıldı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın aile fotoğrafı paylaşıldı.

Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan sözkonusu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Öcalan ailesiyle İmralı Cezaevi’nde 31 Ekim 2025’te görüşmüştü. O güne ait paylaşılan fotoğrafta Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan, yeğenleri Ömer Öcalan, Berfin Öcalan ve Ali Öcalan yer alıyor.

İlk fotoğraf 27 Şubat’ta servis edilmişti

PKK lideri Abdullah Öcalan, 27 Şubat 2025’te tarihi çağrısını yapmıştı. Öcalan, örgütün silah bırakması gerektiğini vurgulamıştı.

Abdullah Öcalan, “Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” demişti.

Tarihi çağrının yapıldığı gün Öcalan’ın DEM Parti heyetiyle çekildiği fotoğrafı ve el yazısıyla yazdığı çağrı metni paylaşılmıştı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş