İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Rize Fındıklı Festival Alanı’nda yaptığı konuşmada partisinin iktidar hedefini vurguladı. Özel, AKP ve MHP seçmenlerine de çağrı yaparak “kim rahatsızsa onunla birlikte yeni bir iktidar kurmak” istediklerini söyledi.

İSTANBUL (Medyascope) – YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de Fındıklı Festival Alanı’nda yurttaşlara seslendi. Partisinin kuruluş sürecine ve iktidar hedeflerine değinen Özel, YENİ Parti’nin yalnızca belirli bir siyasi kesime değil, iktidardan rahatsız olan tüm toplumsal kesimlere açık olduğunu söyledi.
Özel, Fındıklı’nın geçmişteki mücadelelerde önemli bir rol oynadığını belirterek 2023 seçimlerinin ardından partide değişim sürecinin başladığını ifade etti. Değişim sonrasında girdikleri ilk seçimde 47 yıl sonra birinci parti olduklarını söyleyen Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonla başlayan sürecin ardından CHP’nin “adaysızlaştırılma, kurumsuzlaştırılma, lidersizleştirilme saldırısıyla” karşı karşıya kaldığını savundu.
“Önümüzde yepyeni bir yol var”
Özel, CHP’ye atanan butlan kararının ardından iki ay boyunca hukuk mücadelesi yürüttüklerini, ancak tabanın desteğiyle yeni bir siyasi yola çıktıklarını söyledi. YENİ Parti’nin geçmiş tartışmaları geride bıraktığını belirten Özel, hedeflerinin iktidar olduğunu vurguladı.
“Önümüze yepyeni bir yol var. Bu yol hem sosyal demokratları, Türkiye’nin bütün demokratları ile kucaklaştıran, Türkiye İttifakı’nı adeta ete kemiğe büründüren bir yürüyüşün içindeyiz.”
Özel, YENİ Parti’nin sosyal demokratlar, demokratlar, kadınlar, gençler, çiftçiler, emekliler ve emekçiler başta olmak üzere farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi.
Partinin yalnızca muhalefette kalmayı hedeflemediğini belirten Özel, “YENİ Parti’yi partimiz elden gitti bir partimiz olsun diye kurmadık. Biz YENİ Parti’yi iktidar olsun diye kurduk” dedi.
“Sorunu tespit eden değil, çözümü söyleyen parti”
Özel, partisinin ekonomi politikaları açısından da yeni bir yaklaşım ortaya koyacağını belirtti. Emekli, emekçi, çiftçi, balıkçı ve esnafın sorunlarının zaten bilindiğini söyleyen Özel, YENİ Parti’nin bu kesimlere yalnızca sorunlarını anlatmak yerine çözüm önerileri sunacağını ifade etti.
“Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlatan ve kimlerle çözeceğimizi anlattığımız kadrolarımızla birlikte artık sorunu tespit eden değil, çözümü söyleyen bir partidir YENİ Parti.”
YENİ Parti’nin muhalefetin “ağabeyi” ya da “patronu” olmadığını, muhalefetin bileşenlerinden biri olduğunu belirten Özel, farklı siyasi ve toplumsal kesimlerle iş birliğine açık olduklarını söyledi.
AKP ve MHP seçmenlerine çağrı
Özel, iktidardan rahatsız olan ancak geçmişte AKP ve MHP’ye oy vermiş seçmenlere de seslendi. YENİ Parti’nin bu kesimleri de kapsayan yeni bir iktidar kurmayı hedeflediğini belirten Özel, konuşmasını iktidar hedefini yineleyerek tamamladı.
“AK Parti’lilere, MHP’lilere de kolunu kucağına açan, kim rahatsızsa onunla birlikte yeni bir iktidar kurmak isteyen, yarının iktidar umudunun partisidir YENİ Parti.”
Özel, “İktidara kadar durmak yok. Hep birlikte çalışacağız, başaracağız” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.








