İSTANBUL (Medyascope) – Gazeteci Ali Tarakcı, “Çok önemli bir bakan cuma (25 Eylül) günü istifa edecek” paylaşımı sebebiyle tutuklandı. Ali Tarakcı’nın sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Gazeteci Ali Tarakcı, sosyal medya hesabından yaptığı “Çok önemli bir bakan cuma (25 Eylül) günü istifa edecek” paylaşımı nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklandı. Tarakcı’nın gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Gazeteci Ali Tarakçı'nın X hesabı, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliğinin 26 Eylül 2026 tarihli ve 2026/10797 sayılı kararıyla erişime… pic.twitter.com/BOcQT9qIyv
— EngelliWeb (@engelliweb) September 26, 2026
Ali Tarakcı kimdir?
Ali Tarakcı, 1964’te Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’un Sefaköy-Küçükçekmece çevresinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.
Gazetecilik, köşe yazarlığı ve televizyon programcılığı yapan Tarakcı, 1996’da “Sesli Düşünceler” adlı kitabını yayımladı. Aynı adla televizyon programları da hazırlayıp sundu. 2007 yılında Gerçek TV’yi kurarak “Sesli Düşünceler” programını hazırlayıp sundu. Daha sonra Karadeniz TV ve Akit TV’de çeşitli programlar yaptı.
Tarakcı’nın geçmişte Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye Komünist Birlik Partisi (TBKP) yönetimlerinde görev aldığı, ardından Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) içinde yer aldığı aktarıldı. YDH’nin İstanbul yapılanmasında ve Merkez Yürütme Kurulu’nda görev yapan Tarakcı, hareketin Barış Partisi ile birleşmesinin ardından bu partide de görev aldı. 1998’de Barış Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.






