Erdoğan, Fatma Betül Sayan’ın istifasını kabul etti

İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Fatma Betül Sayan’ın istifası için “Fatma Betül Hanım’ın MYK ve MKYK üyeliklerinden af talebi Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Fatma Betül Hanım, şu anda MYK ve MKYK üyemiz değildir” dedi. 

Fatma Betül Sayan’ın istifası
Fatma Betül Sayan’ın istifası kabul edildi

AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, fon soruşturması kapsamındaki iddialarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları üzerine, ilk günden itibaren partinin kurullarının titizlikle çalıştığını kaydetti. Türkiye’de “temiz toplum ve temiz siyasetin öncüsü, adresi ve merkezi” olduklarını söyleyen Çelik, AKP ve Cumhur İttifakı olarak bu net ilkelerle yürüdüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Usulsüzlük, yolsuzluk, istismar herhangi bir şekilde bunlara bulaşıp mağduriyet üretenlerin hepsinin hesap vereceğini ifade ediyoruz. Adalet Bakanlığımızın, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın, bütün kurumlarımızın tam koordinasyonuyla ve Cumhurbaşkanımızın ‘Yanlış yapan kim olursa olsun, hesap sorulacaktır’ ilkesi esas alınarak bütün bu meselenin üzerine gidilecektir. Bundan olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın tabii ki durumları titizlikle ele alınacaktır.”

Sürecin partideki yetkili kurumlar tarafından titizlikle takip edileceğini söyleyen Çelik, “Burada her türlü yanlışa karşı tavizsiz hareket edeceğimizin bir kere daha altını çiziyoruz” dedi ve ekledi:

“Tabii ki yanlış yapanlar hukuk önünde hesap verecek. Hukuki sonuçları hep beraber göreceğiz. Buradan birtakım linç kampanyalarıyla partimizin hedef alınması gibi birtakım yaklaşımlara da en net cevabı vereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Temiz siyaset ve temiz toplum ve her alanda sistemin temiz tutulması AK Parti’nin varlık sebebi ve kuruluş felsefesidir.”

Piyasalar açısından risk var mı?

Çelik, finansal sistem ve Türkiye ekonomisi açısından sistemik bir risk bulunmadığını ifade ederek, yaşananlar için “Sermaye piyasasının sınırlı bölümünde, belli bir fon merkezli olarak ortaya çıkmış bir krizdir” dedi.

Çelik tüm denetim kurumlarının görevlerinin başında olduğunu vurgulayarak, “Şeffaflık, denetim, hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde millete milletin emanetine sahip çıkma konusunda taviz yoktur, istisna yoktur, kararsızlık yoktur. Biz milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkarız ve bu konuda da gereken neyse yapmaktan çekinmeyiz. Bizim siyasetimizin, AK Partimizin, Cumhur İttifakımızın siyasetinin alfabesi her türlü yanlışlığa sonuna kadar ve tavizsiz mücadele etmektir” dedi.

Erdoğan kabul etti

Çelik, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fon soruşturması kapsamındaki iddialar nedeniyle AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın istifasının sorulması üzerine Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fatma Betül Hanım ortaya çıkan gündemle ilgili olarak MYK ve MKYK üyeliklerinden affını talep etmiştir. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Genel Başkanımız tarafından kabul edilmiştir. Fatma Betül Hanım şu anda MYK ve MKYK üyemiz değildir.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş