Esenyurt Belediyesi’ne operasyon: 17 kişi gözaltına alındı

Esenyurt Belediyesi'ne operasyon

İSTANBUL (Medyascope,ANKA) – Kayyum atanan Esenyurt Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında atanmış Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı, yurtdışında olan iki kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyum atanan Esenyurt Belediyesi’ne bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve bu ihaleler kapsamında müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiasıyla operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında atanmış Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Yurtdışında olduğu belirtilen Çebi İnşaat’ın sahibi Namık Çebi ile Fikret Güneş hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca Esenyurt Belediyesindeki bir kısım ihalelere fesat karıştırıldığı ve bu kapsamda müteahhitlerden rüşvet alındığı iddialarına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, anılan eylemlerde yer aldığı tespit edilen 19 şüpheli şahsa yönelik olarak 07.10.2026 tarihinde gözaltı kararı verilmiş olup, 17 şüpheli şahıs İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüpheli şahıs hakkında ise yakalama çalışmalarına devam edilmektedir, soruşturmalar titizlikle yürütülmekte olup kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Esenyurt Belediyesi'ne operasyon
Yusuf Ulutaş.

Ne olmuştu?

Ahmet Özer 30 Ekim 2024’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, 4 Kasım 2024’te tutuklanarak görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine kayyum olarak İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy atanmıştı.

Özer 14 Temmuz 2025’te terör davasından tahliye edilmiş ancak aynı gün yolsuzluk dosyasından tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamamıştı. Tahliye kararının ardından Özer, sosyal medya hesabından “Bugün barış sürecinin samimiyet testi olan davamda önemli bir adım atılarak tahliye kararı verildi. Bu karar özgürlüğüme kavuşmak için yeterli olmasa da süreç için önemli bir adım” paylaşımını yapmıştı.

Ahmet Özer, 12 Kasım 2025’te İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla cezaevinden tahliye edildi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş